fbpx

Sirena i Viktorija Teatra Rugantino oduševila premijernu publiku

Teatar Rugantino…

Sirena i Viktorija

Sirena i ViktorijaU nedjelju navečer, 20. siječnja 2019. godine, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, održana je svečana premijera nove predstave Teatra Rugantino ‘Sirena i Viktorija’ ruskog dramatičara Aleksandra Galina u režiji Filipa Grinvalda. Troje junaka njegove komedije zabune koja prerasta u komičnu melodramu, maestralno su odigrali Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary za što ih je publika nagradila velikim aplauzom.
Komedija ‘Sirena i Viktorija’ do sada nije izvođena u Hrvatskoj. Komad počinje naizgled jednostavnim zapletom: novopečena bogatašica Sirena svojoj razvedenoj prijateljici Viktoriji naručuje muškarca koji ispunjava sve seksualne fantazije, ali u alkoholnoj izmaglici bira pogrešan broj. Kroz niz komičnih nesporazuma predstava ubrzo prerasta u pravu melodramu u kojoj de troje junaka u potrazi za ljubavlju očajnički pokušavati prevladati tako strašnu ljudsku usamljenost.
Sirena i ViktorijaTranzicijska pozadina priče u kojoj se odvija život junaka u ‘Sireni i Viktoriji’ neprekidno je prisutna, a našoj publici itekako je prepoznatljiva što su dokazale pretpremijerna i premijerna izvedba.
U Maloj dvorani KD Lisinski u siječnju je predstava još na repertoaru dva četvrtka – 24. i 31. siječnja, a u veljači je se može pogledati 10., 16. i 28.
Premijera se odvila u posebno lijepom ozračju, kako za vrijeme predstave tako i Sirena i Viktorijanakon premijere, na domjenku. Veliki pljesak dočekao je glumce Gordanu Gadžić, Dubravku Ostojić i Mladena Vasaryja, a u svečanom izlasku na domjenak i rezanju torte pridružio im se i beogradski redatelj Filip Grinvald kojem je ovo bila prva režija u Hrvatskoj. Prema reakcijama publike – vrlo uspješna. Gordani Gadžić je na sjajno odigranoj ulozi Sirene, kao i na odličnoj produkciji čitave predstave prvi čestitao njezin sin Filip Vidović.
Premijeri “Sirene i Viktorije” prisustvovao je ataše Veleposlanstva Ruske Federacije Matvey Sidorov, predstavnici Ureda predsjednice RH, Ureda premijera, Ministarstva kulture i Grada Zagreba, kao i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Rada Borid. Pogledati i podržati kolege na sceni došlo je i mnogo glumaca: Kostadinka Velkovska, Marija Sekelez, Helena Buljan, Jasna Bilušić, Slavica Knežević, Vesna Tominac Matačić, Žarko Savić, Slaven Knezović, Tomislav Štriga, Ante Krstulović… Premijeru je pogledalo i mnogo poznatih TV lica poput Elizabete Gojan, Daniele Trbović, Sanje Doležal, Davora Dretara, Nenada Korkuta te brojni drugi.

Foto: Press