fbpx

Festival Slavuji Kamerlenga Vinko Coce: Coci u čast

Kamerlengo…

Najveća imena estrade pjevaju Coci u čast: Oliver Dragojević, Goran Karan, Jacques Houdek, Mladen Grdović, Tedi Spalato, Giuliano, Miroslav Škoro…

Vinko CoceI ove godine, u bajkovitoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo, najveća imena hrvatske glazbene scene na festivalu ‘Slavuji Kamerlenga Vinko Coce‘ odat će počast trogirskom slavuju pjevajući njegove najizvođenije pjesme.
Na festivalu će 28. srpnja s početkom u 21,00 sat nastupiti Oliver Dragojević, Goran Karan, Jacques Houdek, Mladen Grdović, Tedi Spalato, Giuliano, Miroslav Škoro, Dražen Žerić Žera, Marko Škugor, Maja Šuput, grupa Dalmatino, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Igor Cukrov, Katarina Rautek, Petar Dragojević, Antonija Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc te klape Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.
Najljepše Cocine pjesme u izvedbi njegovih kolega koji su se od srca odazvali pozivu i sa kulisom čarobne kule Kamerlengo kojom se Trogir s pravom diči, sasvim sigurno će ‘Slavuje’ svrstati u najzapaženije glazbene spektakle ove godine u Hrvatskoj.
Festival je projekt Grada Trogira, a na izvršnom odboru festivala koji čine Radovan Slade-Šilović izvršni voditelj, Mugdeir Mugi Tutić umjetnički voditelj i Ratko Bartulović organizacijski voditelj, odlučeno je da će na ovogodišnjim ‘Slavujima’ u programskom sadržaju biti zastupljene najizvođenije skladbe koje je pjevao Vinko Coce.
Festival je po svojoj strukturi unaprijed predodređen da se njegova sadržajna koncepcija mijenja, ali uvijek će to biti poveznica s trogirskim slavujem i njemu u čast i na uspomenu koju je zaslužio svojom dobrotom i začudnim glasom.

Foto: Press