fbpx

Stojan Matavulj i Borko Perić zaljubili se u – Lavini?!

Zagreb…

Lavina na direktan način propituje seksualne tabue, kao i predrasude naspram homoseksualnosti

Lavina, Stojan Matavulj

Stojan Matavulj, Borko PericStojan Matavulj i Borko Berić utjelovili su homoseksualni par u otkačenoj komediji Lavina redatelja Stanislava Tomića koja uskoro stiže na domaća kino platna. Film je to koji je otvorio ovogodišnji Pulski filmski festival i do suza nasmijao filmsku Arenu.
Uz paletu nekonvencionalnih i izuzetno zabavnih likova, niz bizarnih situacija i zaokreta, dozu groteske i uz ironijski odmak, Lavina na direktan način propituje seksualne tabue, kao i predrasude naspram homoseksualnosti.
Glavni lik filma je Franjo (tumači ga Stojan Matavulj) koji je nenadano nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri, s kojima je vrlo očito živio u poligamiji. Nakon sahrane, Franjo se sasvim neočekivano vraća iz mrtvih i nevoljko objavljuje da je njegov instruktor skijanja odnedavno i njegov – dečko. Franjina objava izaziva novu lavinu događaja i bizarnih reakcija likova iz njegove obitelji i okoline.

Lavina

U glavnoj ulozi ove zabavne komedije nastupa Stojan Matavulj, dok glavnu žensku ulogu tumači Robert Ugrina. U ostalim ulogama nastupaju Ksenija Marinković, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Nina Violić, Borko Perić, Žarko Radić, Goran Grgić, Miran Kurspahić, Sven Jakir.
Dolaskom Lavine, domaća kinematografija više neće biti ista – Lavina je svakako film koji će vas iznenaditi, protresti i – nasmijati!

Foto: Press