fbpx

Tony Cetinski i Marko Tolja na snimanju kalendara!

Humanitarno…

Kalendar Velike i male zvijezde

Tony Cetinski– To su djeca s kojom se družimo već godinama – u Zagrebu, Čakovcu. U Varaždinu su nam došli na koncert. Sjećam se druženja nakon koncerta. Tko poznaje senzibilitet, tko poznaje karakter te djece – tu je puno ljubavi, zafrkancije, smijeha i blaženo se čovjek osjeća s njima – rekao je Tony Cetinski.
Završio je i sedmi dan snimanja kalendara Velike i male zvijezde. U akciji su sudjelovali Marko Tolja i Tony Cetinski, dvojac koji Marko Toljaveć godinama pomaže Udruzi Down Međimurske županije. U skrivenom dvorištu čakovečke gradske jezgre poznati glazbenik Marko Tolja okupio je svoj mali, savršeni sastav. Lena i Brunela na gitarama, Sara na bubnjevima. Marko je band vodio na saksofonu. I djelovali su uštimano i veselo, kako i priliči pravom fotografiranju. Marko Tolja je izjavio da obožava djecu te da se rado odazvao akciji. Ističe da je iskustvo genijalno, iako mu je to bilo najbrže fotografiranje u životu. Zaključuje da je atmosfera iznimno simpatična te da oko cijele akcije vlada – pozitiva!.
Kalendar ‘Velike i male zvijezde‘ snima se od 22.- 03.listopada 2014. godine na lokacijama grada Čakovca. Cilj je prikupiti  sredstva za izgradnju Centra za djecu sa sindromom Down. Inicijatorica projekta Tamara Peras je istaknula da se nastavlja uspješan projekt koji je pokrenut prije dvije godine i na kojem su se odazvali mnogi ljudi dobra srca. Kalendar je prodan u više od 8 tisuća primjeraka i prikupljeno je 200 tisuća kuna. Dodaje da je akcija pokrenuta nakon apela roditelja zbog tromosti institucija. Cilj je da svako dijete sa sindromom Down ima potrebnu njegu, rehabilitaciju i sve što im treba. Bit ću najsretnija na svijetu ako i ovaj kalendar poluči uspjeh kao i onaj iz 2013. godine, zaključuje Tamara Peras.
Fotografiranje završava sutra, oko 15 sati na Dječjem odjelu čakovečke bolnice. S djecom će se družiti poznata liječnica Nela Sršen.

Foto: Press