fbpx

Leon Lučev: Nad grobom glupe Europe!

Rijeka…

Hrvatski kazališni i filmski glumac Leon Lučev prvi put na sceni riječkog kazališta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Leon Lučev– Iznimna mi je čast sudjelovati kao gost u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, čiji rad jako poštujem i cijenim kako u umjetničkom, tako i u društveno angažiranom djelovanju – rekao je Leon Lučev o svom prvom angažmanu u riječkom HNK i nastupu u predstavi ‘Nad grobom glupe Europe‘.
Nove izvedbe predstave ‘Nad grobom mrtve Europe’ (predstave koja se nekada zvala Hrvatska rapsodija) Sebastijana Horvata i Milana Markovića Mattisa što su na programu HNK Ivana pl. Zajca u utorak i srijedu, 12. i 13. travnja 2016. godine u 19,30 sati, osim novog naslova predstave donosi i novinu u glumačkoj podjeli.
Glume: Dražen Mikulić, Tanja Smoje, Jelena Lopatić, Dean Krivačić, Sabina Salamon, Biljana Torić, Davor Jureška, Marija Tadić i Jasmin Mekić, i prvi put na sceni Nad grobomriječkog Kazališta nastupiti će poznati hrvatski kazališni i filmski glumac Leon Lučev. Kao student glumio je u hit filmu ‘Kako je počeo rat na mom otoku’ Vinka Brešana, a surađivao je i s drugim priznatim redateljima na njihovim filmskim radovima (Ognjen Sviličić, Lukas Nola, Dalibor Matanić..) te u popularnim filmovima primjerice ‘Što je muškarac bez brkova’ Hrvoja Hribara, ‘Ljudožder vegetarijanac’ i ‘Put lubenica’ Branka Schmidta, ‘Grbavica’ Jasmile Žbanić itd.
Scenografiju predstave potpisuje Jürgen Kirner, kostimografiju Belinda Radulović, a oblikovanje svjetla Boris Blidar.
Predstava koja otvara brojna pitanja hrvatske i europske današnjice uskoro će gostovati na Drama Festivalu Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, a uvrštena je i u program jubilarnog 50. BITEF-a.

Foto: Danijel Berković