fbpx

Stjepan Hauser: Koncert u Royal Albert Hallu će biti veličanstven

S Kraljevskom filharmonijom…

FILMSKA GLAZBA I SNOVI: Poznati violončelist u razgovoru za portal Scena.hr otkriva kako je nastao novi album ‘Score’, koji su snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom. Hauser ističe da se raduje i nastupu u slavnoj londonskoj dvorani

Stjepan HauserLuka Šulić i Stjepan Hauser jučer su u Zagrebu održali promociju svog novog albuma ‘Score‘. Na novom albumu 2Cellosa nalaze se 14 najpoznatijih filmskih tema, a snimljen je s Londonskim simfonijskim orkestrom. O novom albumu razgovarali smo s proslavljenim violončelistom Stjepanom Hauserom u njihovom studiju gdje je album i nastao.
– Savršen je osjećaj snimati s Londonskim simfonijskim orkestrom. To je jedan od najboljih orkestara na svijetu. I evo, ostvario se još jedan u nizu snova. Londonski simfonijski orkestar snima originalne soundtrackove za sve velike filmove, pa je to zvučalo kao najbolji izbor. I zaista je nevjerojatna čast što smo imali priliku s njima snimiti album – ispričao je Hauser ekskluzivno za portal Scena.hr. Dodaje da im je snimanje išlo glatko.

The Godfather
Stjepan Hauser– Mi smo osjećali odgovornost jer su u tom orkestru sve sjajni muzičari, ali bio je veliki gušt – kazao je. Stjepan je još prije dvije godine za portal Scena.hr naglasio kako ih najviše privlači filmska glazba jer je violončelo instrument koji može savršeno prenijeti emociju na film. Tako se slavnom dvojcu i ovaj san ostvario jer se na albumu nalaze skladbe iz filmova ‘Medley’ -Game of thrones, ‘May It be’ – The lord of the rings, ‘For the love of the princes’ – Braveheart, ‘Love story’ – Love story, ‘Cinema paradiso’ – Cinema paradiso, ‘Moon river’ – Breakfast at Tiffany’s, ‘Love theme’ – The Godfather, ‘My heart will go on’ – Titanic, ‘Theme’ – Rain man, ‘Cavatina’ – The deer hunter, ‘Malena’ – Malena, ‘Main theme’ – Schindler’s list, ‘Titles’ – Chariots of fire, ‘Now we are free’ – Gladiator.
– To je najljepša moguća glazba ikad napisana za filmove. To su legendarne melodije iz legendarnih filmova, a koje na violončelu zvuče fenomenalno – objasnio je Hauser. Violončelist ističe da obožava film ‘Kum’.
– ‘Kum’ je moćan film – otkrio je Hauser i dodaje kako mu je u filmu najbolji lik Vito Corleone. 2Cellos će 28. studenog svirati na slavnoj pozornici Royal Albert Hall s Kraljevskom filharmonijom u Londonu.

Stjepan Hauser

Royal Albert Hall
Stjepan Hauser– Bit će veličanstven koncert. I to ćemo isto snimiti jer bi bila šteta da se to ne snimi. Jedva čekam – rekao je Hauser. 2Cellos je opet krenuo na veliku turneju na kojoj promoviraju novi album. Prije zagrebačke promocije, Luka i Stjepan nastupili su u Beogradu sa Zagrebačkom filharmonijom, a 22. ožujka svirali su uz pratnju Kraljevske filharmonije u prepunom London Palladiumu, a sutra nastupaju u Milanu…
– A zatim slijedi turneja u Japanu, pa u Americi – zaključio je Hauser za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr