fbpx

Prijedlozi za Dan zaljubljenih – Valentinovo!

Za nju i njega…

Jeste li znali da je priča o kravati zapravo priča o ljubavi?
ValentinovoCroata kravate i marame su najbolji izbor za Valentinovo baš zbog ljubavne priče koja inspirira ovaj naš domaći brend, a koja seže duboko u povijest.
Kravata je nastala iz ljubavne priče
Malo je poznato da je u Hrvatskoj – domovini kravate upravo rubac imao sve simbole zaručničkog prstena. On je bio i još uvijek je – simbol odanosti i trajne veze između muškarca i žene vezane u svileni čvor. Naime, hrvatske djevojke svojim su zaručnicima vezale rubac oko vrata, kao znak njihove međusobne ljubavi i obećanja. Time su se međusobno obvezali, ali i obznanili svoju ljubav drugima. Taj nježni rubac značio je i ohrabrenje muškarcima ali je ujedno na taj način muškarac pokazivao da cijeni svoju odabranicu i to što ga je upravo ona obilježila kao odabranika svoga srca. Taj je običaj, na simboličan način značio i vjernost muškarca nekoj ženi te isticao vjernost kao moralnu vrlinu.
ValentinovoJoš od davnina, kad su u ime ljubavi i vjernosti žene darivale odabranike  svoga srca svilenim rupcem, nastavlja se ova ljubavna simbolika, no ovaj put u formi kravate za muškarca i obratno – marame za žene.
Kako nam se bliži Valentinovo, sigurni smo da će većina vas odlučiti darovati simbol ljubavi i odanosti voljenoj osobi.  Ljubav je početak i univerzalni izvor svega onoga što nas čini sretnima. Dolazi nenadano i pomalo nespretno, ali uvijek iz srca i u mnogo oblika. Ponekad  je to lijepa riječ, a ponekad dodir, a ovog Valentinova darujte svoju ljubav luksuznim i nadasve nježnim svilenim Croata dodirom.
Predlažemo dva dara, jedan za nju i jedan za njega, napravljena od stopostotne svile:
Marama CROATA – 450,00 kuna i kravata CROATA – 400,00 kuna

Foto: Press