Ćiro Blažević: Neuvođenje Pjace je bila kobna greška
By redakcija On 26 lip., 2016 At 01:53 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Trener svih trenera…

Jedva ovo pišem, a priznajem vam i da mi smetaju suze. Jest, pogodilo me, žalostan sam. Osjećam se, kako novinari vole reći – neutješno, napisao je Miroslav Ćir0 Blažević na svojoj službenoj web stranici www.ciroblazevic.hr

Miroslav Ćiro BlaževićTrener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević na svojoj web stranici osvrnuo se na jučerašnju utakmicu u kojoj je Hrvatska izgubila od Portugala te je tako završilo natjecanje za našu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Ćiro kaže kako nije zadovoljan s refleksom izbornika Ante Čačića.
– Ljudi moji, ovo smo morali proći. Najprije, jer smo bolja momčad od Portugala, drugo jer se Portugal podredio nama, a ne mi njima. Jasno je kao dan, Portugal nas se bojao, i kao takav podređen nas je izbacio. I zato nešto ne valja! Ne mogu biti zadovoljan s refleksom našeg izbornika koji kasni s izmjenama i koji ne vidi što se u momčadi kvari i što se mora istog trenutka popraviti. I dok portugalski izbornik čini izmjenu u 48. minuti našem treneru Pjaca sjedi na klupi skoro dva sata, punih 110 minuta. I tek tada ga uvodi u igru. A Pjaca briljira, no što da uradi u nekoliko minuta. Tu je bila kobna greška. Još uvijek ne mogu vjerovati da je to moguće. Jesam čovjek u godinama, no vodio sam stotine takvih utakmica i znam da je na velikim natjecanja bitan trenutak kada odlučuješ o izmjenama. Znao sam i ja griješiti, priznavao sam svoje greške. I zato imam pravo reći da je ovo s neuvođenjem Pjace punih 110 minuta bila velika greška. Za Pjacu je bilo mjesta odmah nakon prve portugalske izmjene, na početku drugog poluvremena. Kada je portugalski trener uveo Renata Sancheza tada je došlo vrijeme i za Pjacu. Portugalska izmjena popravila je krvnu sliku momčadi, naša krvna slika je ostala ista. Zato je tada morao ući Pjaca. Živimo u teškim vremenima i političari su našem narodu oduzeli toliko toga, a narod kao narod, voli nogomet i kroz nogomet je želio sebi dati oduška. Sada je i to nestalo. I zato sam neizmjerno tužan. Vjerujte mi, bilo mi je to teško gledati – zaključio je Miroslav Ćiro Blažević svoj osvrt na službenoj web stranici.

Foto: Screenshot ciroblazevic.com

comment closed