fbpx

Hrvatska reprezentacija osvojila srebro na Europskom prvenstvu

Riga…

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina starosti osvojila je srebro na prvom Europskom prvenstvu u svojoj kategoriji – u finalu u Rigi Španjolska je bila bolja rezultatom 6:1.
Izabranici Marinka Mavrovića okončali su svoj nastup na Europskom prvenstvu U-19 u Latviji finalnim srazom sa Španjolcima, s kojima su se susreli i na početku turnira, u prvom kolu Skupine B. Tada je Španjolska slavila rezultatom 3:0, a novu je pobjedu – vrijednu zlatne medalje – osigurala rezultatom 6:1.
Španjolci su poveli nakon šest minuta igre preko Mayora, a Hrvatska je izjednačila pogotkom Mužara u 13. minuti igre. Međutim, do odlaska na odmor mrežu Čizmića pogodili su još Adrian, Molina te Perez iz kaznenog udarca za teško dostižna tri pogotka prednosti.
Na početku drugog poluvremena Povill i Adrian zapečatili su španjolski uspjeh, a Hrvatska se uzdignute glave vraća u domovinu sa srebrnom medaljom oko vrata.
U grupnoj su fazi odličnim nastupima svladali Nizozemsku 6:0 i Ukrajinu 3:1, da bi se u dramatičnom polufinalu s Portugalom dva puta vraćali iz rezultatskog zaostatka te pobijedili boljim izvođenjem šesteraca.

U-19: HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 1:6 (1:4)
EP u futsalu, finale.
Arena Riga, Riga.
Strijelci: 0:1 – Mayor (6′), 1:1 – Mužar (13′), 1:2 – Adrian (15′), 1:3 – Molina (19′), 1:4 – Perez (20′), 1:5 – Povill (23′), 1:6 – Adrian (24′)
Hrvatska: Čizmić, Sučić, Jurlina, Mudronja, Mužar; Radaj, Dragun, Petrušić, Rendić, Papac, Hrstić, Cvišić, Radić, Vukelić. Izbornik: M. Mavrović.
Španjolska: Navarro, Torres, Mayor, Molina, Adrian; Recio, Povill, Nicolas, Nestor, Ceron, Pena, Gordillo, Perez, Povea. Izbornik: A. Canillas Alaves.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez