Nakon ekspedicije, Ivica Kostelić u barokomori

Oporavak…

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić, Miha Podgornik– Evo me napokon u civilizaciji pa vam šaljem prvih nekoliko slika s grenlandske ekspedicije – napisao je Ivica Kostelić na društvenoj mreži.
Ivica Kostelić i prijatelj Miha Podgornik vratili su se s ekspedicije nakon što u prošli put od 582 kilometra prešli u 18 dana.
– Traverza je bila ekstremno teška zbog slabog vremena što nas je stalno pratilo. Osim toga, bili smo prva ekspedicija u ovoj godini (ekspedicijska sezona se otvara sredinom travnja) i također jedna od rijetkih Miha Podgornikuopće koja je uspjela završiti traverzu unutar mjeseca travnja, a to znači da smo imali zimske uvjete. Nažalost, ekstremno niske temperature u kombinaciji s olujnim vjetrovima ostavile su posljedice. I Miha i ja pretrpjeli smo ozebline na licu te prstima ruku i nogu. Mihine ozebline na prstima ruku su ozbiljnije te zahtijevaju medicinsku njegu i daljnje terapije. Nadamo se da će sve završiti dobro – napisao je Ivica.
Nakon povratka Ivica i Miha su oporavak potražili i u terapijama u barokomori.
– Nakon više od 600 zarona s bocama i 24 godine podvodnog ribolova, nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog – ozeblina! Hvala dr. Franoliću i ekipi Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC Rijeka na njezi. P.S. Update za Mihu: započeo je s terapijama u barokomori, prvi rezultati su ohrabrujući, ali je stanje još uvijek neizvjesno – piše u objavi Ivica.

Ivica Kostelić

Dužina ekspedicije: 582 km
Vremensko trajanje: 18 dana-2
Trajanje traverze u korigiranom vremenu: 16 dana 10 sati 52 minute
Prosječna dnevna kilometraža: 36 km
Najveća dnevna kilometraža: 80 km
Najmanja dnevna kilometraža: 11 km
Najviša točka: 2485 m
Najniža točka: 0 m
Najniža temperatura: -34°C
Najjači vjetar: ~35 m/s

Foto: Ivica Kostelić društvena mreža