fbpx

‘Kolekcijom želim naglasiti ljepotu ženskog tijela’

Marija Cvitanović– Kolekcija koju ću prikazati na Dreft Fashion Weeku je multifunkcionalna. Da haljina može biti idealna za poslovne obveze i za večernji izlazak, a tkanine su vrlo kvalitetne – kazala je ekskluzivno za portal Scena.hr lijepa Marija Cvitanović. Poznata modna stilistica i dizajnerica će se po prvi put na Dreft Fashion Weeku Zagreb predstaviti trećom kolekcijom svog  branda ‘Marka’.
– Ime mog branda nastalo je igrom slova mog imena i prezimena – otkrila je Marija. Inspiraciju za svoju kolekciju pronašla je u svojim mlađim sestrama Vlatki i Zrinki. Svaka od njih ima svoj potpuno različit stil, a i građa tijela je drugačija. Zato je Marijina želja bila napraviti kolekciju koja će pristajati svakoj ženi te zadovoljiti stil i ukus svake žene.
– Drago mi je što su moje sestre oduševljene mojom novom kolekcije i nosile bi sve iz te kolekcije – veselo nam je rekla Marija. Kolekcijom za sezonu proljeće/ljeto 2014. u subotu, 23. studenog, Marija će službeno i zatvoriti Dreft Marija CvitanovićFashion Week Zagreb. Gradeći karijeru kao kostimografkinja kroz mnogobrojne serije poput ‘Ponosa Ratkajevih’ i ‘Običnih ljudi’ te pišući modne kolumne za poznate hrvatske časopise, Marija je poznata javnosti kao žena s izrazitim osjećajem za stil, modu i modne trendove. Marija je jedina u Hrvatskoj osmislila koncept salon u kojem nudi kompletan styling. Dizajnerica prema želji klijentica te traženoj prilici, klijenticama bira odjeću koju kombinira s nakitom, obućom, frizurom i šminkom. Mnogobrojne javne osobe nose upravo njezine kreacije poput Bojane Gregorić Vejzović, Helene Minić, Kristine Krepele…
Dizajnerica je otkrila kako je temelj njezinog stvaranja ženska silueta i profinjena elegancija. Marija će u sklopu svoje nove kolekcije predstaviti i ručno izrađen nakit koji su posebno za nju izradili Ruth iz Splita.

Marija CvitanovićTri boje, tri stila i tri materijala…

Prošlogodišnju svilu zamijenila je pamučno-vunenim tkaninama, romantičan stil urbanim i bezvremensko zavodljivim, a uske su haljine ostale uske, no prikrao se i pokoji kaputić. Kreirala je praktične haljine koje se u nekoliko poteza mogu pretvoriti u neodoljiv kostim, pelerinu, prsluk, jaknu, kaput ili suknju. Koristeći se patentnim zatvaračima stvorila je multifunkcionalne odjevne predmete koji pokazuju Marijinu inovativnu i kreativnu crtu. Kolekcija je bazno izgrađena na crno-bijelom bukleu uz tri najdraže Marijine boje: crvenu, kraljevsko plavu i crnu, a obilježena je simboličnim brojem tri. U svojoj trećoj kolekciji koristit će: tri boje, tri stila i tri materijala.

Foto: Maja Kljajić

Šminka: Marija Butković

Frizura: Colette, Martićeva 14E

Model: Kim Kosanović (Talia Model)

Cipele: HÖGL