Radio Dubrovnik već 75 godina sa slušateljima

HRT…

Radio Dubrovnik– U sveukupnoj se povijesti izdvaja vrijeme Domovinskoga rata kad emitiranje programa nije prekinuto ni u jednome trenutku – ponosno ističe glavna urednica HRT – Radija Dubrovnik Adriana Tomašić. Dodaje da je HRT – Radio Dubrovnik prvi uveo specijalizirane emisije o turizmu i pomorstvu, a generacije novinara, tehničara, glazbenika, glumaca, spikera, daktilografa i mnogih suradnika utkale su svoj rad, predanost, profesionalnost i ljubav u ono što je ta radijska postaja bila nekad i u ono što jest danas.
Radio DubrovnikHRT – Radio Dubrovnik započinje obilježavanje 75. obljetnice svojega postojanja. Najstarija među HRT-ovim lokalnim radiopostajama započela je rad davne 1942. godine, a veliku će obljetnicu obilježiti 9. travnja 2017. godine. Na frekvenciji 105 megaherca HRT – Radio Dubrovnik emitira cjelodnevni program, od čega je 18 sati vlastita programa obogaćenoga kontaktnim emisijama i dokumentarnim sadržajima te vijestima s mnoštvom informacija za stanovništvo dubrovačkoga kraja. Na HRT – Radiju Dubrovnik posebna se pozornost posvećuje programskim sadržajima povezanima s Dubrovačkim ljetnim igrama, a ponosni su i na bogatu arhivu u kojoj su sačuvane sjajne izvedbe mnogih koncerata te najvažnije ljetne kulturne manifestacije. Za uspješno promicanje svojega grada HRT – Radio Dubrovnik dobitnik je Nagrade Grada Dubrovnika.
Radio DubrovnikObilježavajući 75 godina postojanja i rada, HRT – Radio Dubrovnik će nedjeljom poslijepodne u ciklusu emisija Grad u predgrađu od veljače do svibnja objaviti više razgovora i reportaža u kojima će, uz sugovornike – bivše i sadašnje zaposlenike, suradnike i slušatelje – podsjetiti na bogatu radijsku povijest. Početkom travnja, u HRT-ovu centru Dubrovnik planiran je Dan otvorenih vrata uz prigodnu izložbu, rođendansku tortu, drage goste i vjerne slušatelje, a planira se da će dotad biti objavljen i nosač zvuka Du rock nostalgija, Dubrovnik – trubadurski grad, najavila je glavna urednica Adriana Tomašić.
U drugome dijelu godine bit će predstavljena knjiga Plavi razgovori o Igrama i Gradu, dugogodišnje radijske urednice Jelene Obradović Mojaš. U njoj će biti objavljeni razgovori s protagonistima Dubrovačkih ljetnih igara od 1992. godine do danas, a knjiga je ujedno posvećena i 25. obljetnici emisije Plavi razgovori HRT – Radija Dubrovnik i njegovoj 75. obljetnici.
Do kraja je godine u planu izdavanje još jednoga nosača zvuka – Klasični Radio Dubrovnik, čime bi se široj javnosti predstavio dio bogate radijske glazbene arhive. Program HRT – Radija Dubrovnik može se pratiti na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr te na mobilnim uređajima, računalima i tabletima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press