fbpx

Roko Prkačin: O ovome sanjam otkako sam počeo trenirati košarku!

Najmlađi Cibonin kapetan u povijesti Roko Prkačin vjernost Klubu je potpisao do kraja tekuće sezone plus na još iduće 3 godine

– O ovome sanjam otkako sam počeo trenirati košarku! Cibona je moj klub kojeg mogu nazvati domom. Nastavit ću trenirati i raditi na sebi. Drago mi je da sam potpisao i iz razloga što mi je to znak da me ovdje ljudi cijene i da me žele ovdje. Kao što je direktor rekao, moramo nastaviti raditi. Moramo još bolje i još jače kako bismo vratili Cibonu tamo gdje je bila – rekao je Roko Prkačin nakon potpisa ugovora.

Roko Prkačin

U prostorijama Kluba je potpis na ugovor stavio jedan od najtalentiranijih mladih igrača, osamnaestogodišnji kapetan Roko Prkačin. Najmlađi Cibonin kapetan u povijesti vjernost Klubu je potpisao do kraja tekuće sezone plus na još iduće 3 godine.

– Formalizirali smo nešto što nije bilo upitno. Sretni smo što je Roko tu. Cibona će mu kao i svim ostalim mladim igračima pružiti sve što je potrebno za njegov daljini razvoj. Uvjereni smo da će uz novog trenera dići razinu svoje igre i da će mu to biti dovoljno da u budućnosti završi tamo gdje mu je mjesto, a to je NBA liga. Na njemu, kao i na cijeloj organizaciji, je da nastavimo požrtvovno raditi kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve, a ovaj je potpis jedan bitan dio našeg puta. Roko Prkačin je dio razvojnog puta koji se u Ciboni gaji godinama i apostrofira kad su u pitanju mlađi igrači. Selektiran je u omladinski pogon i bio dio dugotrajnog i kontinuiranog rada vođenog od strane niza stručnjaka kroz čije je ruke brušen ovaj dijamant, a koji su uvelike zaslužni za ostvarivanje krune tog posla, a to je potpis za seniore. Razlog je to više za ponos cijele organizacije jer je Roko dijete koje je odraslo u Klubu – naglasio je direktor Domagoj Čavlović.

– Sretni smo što je dijete našeg omladinskog pogona izraslo u ovakvog igrača i što slijedi svoj put na pravi način. Prošao je naše mlađe selekcije i sad je stavio potpis na ovaj seniorski dio, iako je dio našeg prvom tima već treću sezonu. Cibona je sredina u kojoj se on najbolje osjeća i pruža mu sve potrebno za njegov daljnji razvoj. Tako ćemo i nastaviti i iako je ovo nešto što je samo bilo pitanje vremena, velika je stvar za naš Klub i potvrda da dobro radimo – zadovoljan je nakon potpisa bio i sportski direktor Marin Rozić.

Na potpis ugovora Roko Prkačin je došao u pratnji svog agenta Davora Kusa.

Foto: Press – KK Cibona