Sharon Osbourne ministru Romiću: Zaštitite činčile!
Piše: redakcija On 3 svi., 2016 At 12:41 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Pismo…

Poznato televizijsko lice Sharon Osbourne moli ministra Romića da se zauzme za postojeću odredbu Zakona i činčile

Sharon Osbourne– Pozdravljam hrvatsku odluku o zabrani uzgoja životinja radi krzna, kao što su to već učinile mnoge europske zemlje, no bila sam šokirana i razočarana saznavši da se predlaže izuzeće zabrani, koje bi omogućilo uzgajanje i pokolj činčila zbog njihova krzna. U ime dobrih ljudi svugdje, molim Vas da razmotrite sljedeće informacije i potom odlučite zaštititi potpunu zabranu uzgoja životinja radi krzna – napisala je u uvodu pisma Sharon Osbourne.
Nakon Gorana Višnjića, Ivice Kostelića, Vanne, Luke Nižetića i Ive Šulentić, potpuno zgrožena inicijativom ukidanja zabrane uzgoja činčila, i televizijska zvijezda i voditeljica Sharon Osbourne odlučila je izraziti svoje snažno mišljenje o ovoj temi:
Informacije za razmatranje su očigledne – zbog fizičke i psihičke patnje činčila u uzgoju, nedovoljna broja inspektora za nadzor farma, kao i etičke katastrofe ubijanja nedužnih bića za potpuno nepotreban luksuz, nemoguće je postići čak i minimum dobrobiti za životinje uzgajane radi njihova krzna.
Zalažući se za žrtve industrije krzna, Sharon Osbourne navodi:
Sharon Osbourne– Nekoć sam nosila krzno, no promijenila sam mišljenje nakon što sam saznala kako užasno životinje pate. Kao što možete vidjeti u ovom filmu koji sam snimila za PETA-u, činčile su često zatočene u male, prljave kaveze prije nego što im radnici zavrnu vratom, uguše ih plinom ili ih ubiju strujnim udarom. Elektrokucija imobilizira činčile ostavljajući ih pri svijesti dok proživljavaju svu bol i agoniju srčanog udara. Kao na većini farma, životinje prikazane u filmu nisu dobile veterinarsku skrb, a vlasnik farme čak je amputirao udove bez anestetika.’
2007. godine u Hrvatskoj je stupio na snagu Zakon o zaštiti životinja, s odredbom o zabrani uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna. Zabranu je podržalo više od 73 % građana, a za uzgajivače je određeno prijelazno razdoblje od deset godina.
Pri kraju prijelaznoga razdoblja u Hrvatskoj ostala je samo petina uzgajivača, a zabranu uzgoja životinja radi krzna donijele su i države poput Ujedinjenoga Kraljevstva, Austrije, Slovenije, Makedonije i mnogih drugih. Dobre vijesti dolaze i iz modne industrije u kojoj su mnogi prestižni modni brendovi, poput Armanija, Huga Bossa, Tommyja Hilfigera, Calvina Kleina i Stelle McCartney, prestali koristiti životinjsko krzno.
Zbog navedenih etičkih, ekoloških i mnogih drugih razloga, Sharon Osbourne ljubazno završava svoje pismo ministru Romiću tražeći od njega da zauzme stajalište ‘protiv strahovite okrutnosti prema životinjama’ i iskoristi svoj utjecaj da bi proširio poruku suosjećanja.
Prijatelji životinja vjeruju da ministar Romić neće dopustiti smrtnu presudu nevinim i već zaštićenim životinjama, nego da će donijeti odluke u smjeru poboljšanja Zakona o zaštiti životinja.
Cijelo pismo Sharon Osbourne ministru Romiću i peticija za bolji Zakon o zaštiti životinja nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Foto: Press
Video: 

comment closed