fbpx

Aleksandar Kostadinov voditelj festivala Rose d’Or!

HTV…

Aleksandar Kostadinov– Ovaj izbor doživljavam kao osobni uspjeh i prepoznavanje mojeg dugogodišnjeg rada u europskom televizijskom svijetu, ali i kao još jedno veliko priznanje HRT-u kao mojoj kući na koju sam izuzetno ponosan . rekao je Aleksandar Kostadinov.
Urednik na Hrvatskoj televiziji Aleksandar Kostadinov izabran je za voditelja jednog od najznačajnijih svjetskih televizijskih festivala ‘Rose d’Or’ (Zlatna ruža). U najavi organizatora European Broadcasting Uniona navodi se kako je prominentni Aleksandar Kostadinov proveo više od 30 godina u medijima radeći kao novinar, voditelj i mentor na Hrvatskoj radioteleviziji.
U obrazloženju EBU-a na službenim stranicama festivala piše:
– Kad njegovom entuzijazmu pridodamo bogato iskustvo, raznovrsnost projekata u kojima je sudjelovao, voditeljske sposobnosti te vrijedne savjete kojima je doprinosio EBU-u kao entertainment ekspert, vjerujemo da je on najbolji izbor za domaćina i voditelja ovogodišnjeg ‘Rose d’Ora’.
Kao jedan od najstarijih televizijskih festivala, ‘Rose d’Or’ od svog osnutka 1961. godine pa do danas, nagrađuje kvalitetu i kreativnost televizijskih i radijskih programa te potiče razvoj novih medija. Završna svečanost ovogodišnjeg ‘Rose d’Ora’ održat će se 17. rujna u Berlinu.

Foto: Press