Svečanim koncert Zagrebačka filharmonija u novoj sezoni!

Zagreb…

Zagrebačka filharmonija na glazbeno očaravajući način započeti će novu sezonu

Medijski partner Scena.hr

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija svoja vrata otvara u petak, svečanim koncertom otvorenja sezone 2014./2015. i to 26. rujna s početkom u 19,30 sati. Tom svečanom prigodom ćemo imati prilike uživati u najljepšim djelima klasične glazbe – Mozartovim 21. koncertom za klavir i orkestar i Prokofovjevom Romeom i Julijom. Iz Zagrebačke filharmonije pokazali su tako da itekako poznaju glazbeni ukus svoje publike. Orkestrom će ravnati maestro David Danzmayr kojeg su zagrebačka publika i kritika tijekom dosadašnjih gostovanja izvrsno prihvatili. Maestro Danzmayr, inače učenik slavnog Dmitrija Kitajenka, unatoč tome što je dirigent mlađe generacije, pokazao je da suvereno vlada potrebnim umijećem i autoritetom te da izvrsno vodi orkestar. Solistički dio u Mozartovom 21. Koncertu za klavir i orkestar  pripast će jednoj sjajnoj ruskoj pijanistici Eleni Baškirovoj.
Na poklon svim posjetiteljima, od ove sezone Zagrebačka filharmonija prije svakog koncerta (od 19,10 sati u predvorju velike dvorane Lisinskog) organizira kratki glazbeni uvod u koncert pod stručnim vodstvom muzikologa. Razgovor s dirigentom, upoznavanje sa umjetnicima, predstavljanje članova orkestra, glazbene retrospektive.. u samo 20 minuta dat će potreban intro, al i info o koncertu.
Požurite po ulaznice za koncert 26.9., jer poznato je da je svečano otvorenje sezone Zagrebačke filharmonije uvijek prvoklasni društveni događaj i glazbeni doživljaj.

Foto: Press