fbpx

Prvi pogled na film ‘Hiljadarka’!

Komedija…

U hit komediji Nenada Đurića okupila se najimpresivnija glumačka postava u regiji!

HiljadarkaNenad Đurić, redatelj izrazito uspješne komedije ‘Nebo iznad krajolika’ ove će nam se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu ‘Hiljadarka‘ koji je rađen u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj ko-produkciji. Film je u cijelosti snimljen u općini Banovići u Bosni i Hercegovini, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Ovim putem ekskluzivno vam predstavljamo prvi plakat iz filma kao i prvu službenu kino najavu za ovaj hit koji u kina diljem regije stiže sredinom rujna ove godine!
Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao Hiljadarkarudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf (Pervan) uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.
HiljadarkaKomedija ‘Hiljadarka’ između ostalog posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović („Jesen stiže Dunjo moja“, „Spomenik Majklu Džeksonu“), Aida Bukva („Magacin Kabare Show“), Moamer Kasumović (TV-serija „Lud, zbunjen, normalan“), Milutin Mima Karadžić („Montevideo“), Željko Pervan („Večernja škola“), Nikola Kojo („Mi nismo anđeli“, „Parada“), Slaven Knezović („Ljudožder vegetarijanac“, „Broj 55“) i mnogi drugi. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Munje“, „Mi nismo anđeli“ i „Parada“. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu redateljsku ruku i scenarij koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija ‘Hiljadarka’ već sada spada u jedne od najiščekivanijih filmova ove godine.
Hit-komedija ‘Hiljadarka‘ u domaća kina stiže sredinom rujna!

Foto: Press