fbpx

Na malim ekranima: BBC-jeva serija Pustolovke

Zagreb…

Hrvatska radiotelevizija u subotu 21. srpnja na Drugom programu ponovno prikazuje BBC-jevu seriju Pustolovke

PustolovkePrezrene u njujorškom visokom društvu kao novopečene bogatašice, tri slobodoumne američke ljepotice odluče okušati svoju sreću u Londonu. Na tom putu sestre Virginiju i Nan St. George prati njihova engleska guvernanta radikalnih stavova, Laura Testvalley, i prijateljica Lizzie Elmsworth koja je u potrazi za bogatim mužem. Njihova prijateljica Conchita Closson (koja se nedavno udala za lorda) uvodi ih u svijet osiromašene engleske aristokracije. Svi su očarani djevojkama, njihovom vedrinom, spontanošću i bogatstvom. Ženidbene ponude pljušte sa svih strana, no najbolju dobiva Nan koja zapinje za oko vojvodi Trevenicku, najpoželjnijem neženji u Engleskoj.
No, bajkovita romansa se raspline kad se slobodoumne mlade Amerikanke suoče s krutim engleskim konvencijama i viktorijanskim licemjerjem. Kad Nan zatekne svog muža u krevetu s konjušarom, sve se u njoj pobuni i ona odluči učiniti nešto nečuveno.
PustolovkeSerija je snimana u luksuznim zdanjima na Rhode Islandu u SAD-u i Velikoj Britaniji, između ostalog i u dvorcu Howard. “Buccaneers” je zadnji i nedovršeni roman poznate spisateljice i dobitnice Pulitzerove nagrade Edith Wharton, prema čijim su romanima “Doba nevinosti” i “Kuća veselja” također snimljeni filmovi.
U glavnim su ulogama Cherie Lunghi, Carla Gugino, Mira Sorvino, Rya Kihlstedt, Alison Elliott, Greg Wise, James Frain, Jenny Agutter, Dinsdale Landen, Rosemary Leach i Mark Tandy.
Prvu epizodu BBC-jeve serije Pustolovke možete gledati u subotu 21. srpnja na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 20.00 sati.

Foto: Press