fbpx

Besplatna radionica: Zagreb Before&After

Zagreb…

Prijavite se na besplatnu radionicu za treću životnu dob Zagreb Before&After

ZagrebCentar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane u dobi od 54 godina i više da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Jelene Bračun i Alme TrtovacZagreb Before&After‘, koja će se održati 23. i 24. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt. Ciljevi radionice su osvijestiti polaznike o promjenama u javnom prostoru grada, prenijeti njihova sjećanja putem plakata te steći nove vještine rada na računalu. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Voditeljice radionice Zagreb Before&After su Jelena Bračun i Alma Trtovac, a program radionice namijenjen je osobama od 54 godine i starijima. Predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, a radionica je besplatna! Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dostupnog na poveznici.
Ciljevi radionice su osvijestiti polaznike o promjenama u javnom prostoru grada, prenijeti njihova sjećanja putem plakata te steći nove vještine rada na računalu. Polaznici se prije radionice pozivaju da donesu stare fotografije na kojima se vide dijelovi grada.
Prvi dan radionice polaznici s voditeljicama istražuju odabrane kvartove, njihovu povijest, urbanizam i arhitekturu. Odabiru fotografije koje su im najzanimljivije, na kojima će temeljiti daljnji rad. Odlaze na terensku nastavu na kojoj snimaju fotografije sadašnjeg stanja.
Drugi dan prikupljene vizualne materijale organiziraju i digitaliziraju, te nakon kratke PowerPoint prezentacije s uputama započinju rad na računalu u parovima. Uče raditi u jednostavnom i besplatnom programu (Gimp) za editiranje fotografija u kojem će oblikovati svoj plakat. Realiziraju narativni, fotomontažni plakat koji na kraju radionice printaju.

Termin održavanja Zagreb Before&After
23. i 24. listopada 2019. od 14.00 do 18.00 h.
Radionica traje dva dana.
Lokacija
Muzej za umjetnost i obrt
Trg Republike Hrvatske 10
10 000 Zagreb

Foto: Press