fbpx

Červar: Mi nismo na kraju puta, tek smo na početku

Podgorica…

Hrvatska je unatoč minimalnom porazu osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo 2019.

Lino Červar– Mislio sam da će biti malo lakše, međutim oni su dali sve od sebe. Više su htjeli pobjedu od nas. Dosta smo mijenjali obranu, a ja uvijek govorim da se napadom gubi utakmica, a obranom pobjeđuje. Nećemo u gostima valjda utakmicu dobiti napadom, a promašili smo i dosta zicera, imali smo previše kratkih napada. Na kraju ne smijem biti toliko kritičan jer ono po što smo došli ovdje to smo i ostvarili. Bolje je tako da znamo da uvijek moramo raditi. Skromnost je vrlina i krepost igrača – rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.
Lino ČervarHrvatska reprezentacija osigurala je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 10. do 27. siječnja 2019. u Danskoj i Njemačkoj. Nakon visoke pobjede nad Crnom Gorom u Osijeku, rukometaši Line Červara su na uzvratu poraženi s 32:31 (18:14). Zbog visoke pobjede u Osijeku Hrvatska je potvrdila plasman među 24 reprezentacije koje će se početkom iduće godine boriti za naslov svjetskog prvaka. Najbolji strijelci Hrvatske ponovo su bili krilni igrači Zlatko Horvat sa sedam i Manuel Štrlek sa šest. Miloš Vujović bio je prvo ime Crne Gore s devet pogodaka.
– Bez kontinuiteta i odličnih igara ne možemo govoriti još da smo na kraju puta, mi smo tek na početku – zaključio je Červar.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez