fbpx

Gradsko kazalište ‘Joza Ivakić’: Ne propustite u rujnu

Program…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Joza IvakićGradsko kazalište ‘Joza Ivakić‘ za rujan 2017. godine pripremilo je bogati program događanja, a u nastavku vam donosimo pregled po danima:
– u subotu 2.9. u 10 sati – otvorenje izložbe radova Lutkarsko – likovne radionice, voditeljice Mirne Lombarović
– u subotu 2.9. u 11 sati – predstava za djecu ‘U potrazi za dijamantom suzom‘  – autorski projekt, Gradsko kazalište Požega. Tekst: Vanja Jovanović, Ivan Pokupić
Igraju: Vanja Jovanović, Ivan Pokupić, Goran Vučko, Marijana Matoković
KRATAK SADRŽAJ: Slaven je bećar iz Slavonije i saznaje da mu je najbolji prijatelj Janko teško bolestan. Pomoć traži od seoske vračare babe Jage koja svojim lijekovima ne uspijeva pomoći Janku. Postoji nada za njegov spas – rođak iz četrnaestog koljena, sensei Čing Čang Čong, koji živi u zemljama daleke Azije. On poznaje drevnu tajnu o ljekovitim suzama Zmaja Hiroshakija. Slaven se odvaži na daleki put motiviran spasom svoga prijatelja. Na putu do Zmaja sensei i Slaven se susreću s raznim neprilikama poput zlog učenika Čang Čong Činga, raspjevanim Vilenjacima te na kraju i samim Zmajem. Hoće li uspjeti spasiti Janka i vratiti veselje u slavonsko selo pogledajte u opasno duhovitoj i napetoj kung-fu komediji na paravanu. Ovo je najbolja predstava 9. Malog Marulića 2016. god.
Trajanje: 35 minuta
Uzrast: 4-12 god. Cijena ulaznice: 20 kn

– u nedjelju 3.9. u 21 sat – komedija U BABINOM GNIJEZDU redatelja Cvetina Aničića, nastaloj prema motivima filma Dannya DeVitta DUPLEX, scenarista Larrya Doylea.
IGRAJU: Blanka Bart, Petra Kraljev i Vladimir Andrić
U babinom gnijezduKRATAK SADRŽAJ: Predstava je protkana duhovitim situacijama, naizgled apsurdnim, ali nama vrlo bliskim. Problemi svakog mladog bračnog para (Petra Kraljev i Vladimir Andrić) u današnjem društvu počinju odmah nakon vjenčanja i sudbonosnog „DA“; problemi s egzistencijom i pitanjem krova nad glavom. Glavni akteri predstave odluče preko agencije „doslužiti“ staricu (Blanka Bart). Ona se na prvi pogled čini nemoćno i krhko, no zapravo je prava baba vatra koja od cijele situacije traži zabavu i dobro društvo. Ironično je što na indirektan način, mladi bračni par očekuje brzu smrt starice, no ona tek u 100. godini shvati ljepotu života i želi sve isprobati. Dok mladi bračni par život vidi kao teško olovo te kuje razne mutne planove protiv starice, ona za razliku od njih život shvaća lagodno i u njemu uživa punim plućima. To je taj apsurd života. Tek kada ga trebamo napustiti, želimo ga živjeti punim plućima.
Cijena ulaznice: 35 kn

– u nedjelju 10.9. u 20 sati – komedija D. Macmillan: PLUĆA redateljice Aide Bukvić, koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak
IGRAJU: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
PlućaKRATAK SADRŽAJ: Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.
Predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu 9. Festivala regionalnih kazališta PROLOG 2016.
Cijena ulaznice: 40 kn

– u ponedjeljak 11.9 u 20 sati – otvorenje izložbe „Branitelji u ratu, umjetnici u miru“ u organizaciji Udruge „Braniteljice domovinskog rata VSŽ“

– 20. /21. i 22. 9. – RUŽNO PAČE – izvedbe za djecu škola i vrtića
-u petak 29.9. u 20 sati – komedija SARMICA redatelja Zorana Mužića, kazališta KAZALIŠNA GRUPA LECTIRIUM
IGRAJU: Mladen Čutura, Ksenija Pajić, Duško Valentić
KRATAK SADRŽAJ: Postariji gospodin, arhitekt Saša (Duško Valentić), oženio se mladom studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno pa je odlučila zabavu potražiti u klubovima i kafićima gdje se susreće sa svojim društvom. Ljubomorni je Saša odlučio pratiti Vesnu kako bi saznao s kim se druži, gdje zalazi i što radi. Pratio ju je danima, a nakon jednog takvog praćenja pobijedila ga je prehlada – jer je cijeli dan stajao na kiši bez kišobrana, špijunirajući Vesnu. U nevolji mu pomaže bivša žena Kristina (Ksenija Pajić), koja mu pripravlja kamilicu za inhaliranje i uređuje kuću. Kristini je Saša još uvijek drag, pomalo ga žali zbog nevolje u kojoj se našao i neprestano ispituje Sašu što se događa između njega i Vesnice. Što se događa s Vesnom i Sašom prati i susjed Pero Pavlović-Puška (Mladen Čutura), umirovljeni policajac, stručnjak za praćenje. On već dulje vrijeme špijunira susjeda Sašu pa mu odluči ponuditi svoje profesionalne usluge. On će umjesto Saše pratiti Vesnu i sve će mu svako jutro referirati – gdje je bila, s kim je bila, što je radila i kako se ponašala… I tek tada se počinje zapetljavati, zakuhavati i zahuktavati prava komedija!
Komentar gledateljice:
“…Iako je predstava “Sarmica” komedija, meni je izmamila i suze, ne samo one od smijeha, već i od ganuća. Predstava nije samo ležerna zabava, već progovara o dubokim i složenim ljudskim odnosima u kojima se svi možemo prepoznati. Bio je istinski užitak gledati ovo troje divnih glumaca…”.
Cijena ulaznice: 40 kn

Gostovanja GK Joza Ivakić:
– u ponedjeljak 18.9. – komedija U BABINOM GNIJEZDU u Krivoj Palanci, Makedonija
– u utorak 19.9. – komedija U BABINOM GNIJEZDU u Ohridu, Makedonija
– u petak 22.9. – komedija TRI TREĆA TROMJESEČJA u GK Požega
– u subotu 30.9.- predstava za djecu TRI PRAŠČIĆA u S. Brodu

Foto: Press