fbpx

HNS: Završen središnji postupak licenciranja

Hrvatska…

HNSU skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova HNS-a (HNS-ov Glasnik 53/2019 od 26.studenoga 2019.), i Uefinim Pravilnikom o licenciranju klubova i financijskom fair-playu (izdanje 2018.), Hrvatski nogometni savez – davatelj licence, odlukama svojih tijela za licenciranje završio je Središnji postupak licenciranja klubova donošenjem konačnih odluka o UEFA licencama, Licencama za I. HNL i Licencama za II. HNL za natjecateljsku 2020./21. godinu.
U prvom stupnju Središnjeg postupka, od prvoligaša samo Interu nije odobrena licenca za sljedeću sezonu, kao niti drugoligašu Orijent 1919. Međutim, Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a prihvatilo je njihove prigovore pa su oba kluba dobili licence za nastup u Prvoj HNL.
UEFA licence za 2020./21. dobilo je osam klubova, Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven.
Licence za Prvu HNL dobilo je 12 klubova, Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven, Šibenik i Varaždin, Inter i Orijent 1919.
Licence za za II. HNL dobilo je 25 klubova, dok su ŽNK Dinamo, ŽNK Osijek i ŽNK Split dobili licence za Uefa Ligu prvakinja 2020./21

Foto: Press . HNS