Maestro: Davor Štern napustio natjecanje!
Piše: redakcija On 18 lis., 2015 At 12:26 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Odlukom Simfonijskoga orkestra Mile Kekin nastavlja natjecanje

Davor ŠternTreća je epizoda zabavno glazbene emisije ‘Maestro‘ bila i posljednja za poduzetnika Davora Šterna. Glasujući o tome hoće li natjecanje nastaviti glazbenik Mile Kekin ili Davor Štern Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije odlučio se za Kekina, a Štern je poručio da mu nije žao što je bio dijelom ove iznimne glazbene emisije. Gledatelji su i sinoć uživali u brojnim glazbenim uzbuđenjima, koje je zabavnim završetkom začinio prošlogodišnji pobjednik Maestra glumac Ozren Grabarić. U njegovu dirigiranju can-cana vidjeli smo neobično ugađanje instrumenata, ples, okretanje publici, ali i nekoliko neuspješnih pokušaja izbacivanja voditelja Duška Ćurlića iz orkestra nakon što je više puta činelama ometao ‘maestra’ Grabarića u ravnanju orkestrom.
Davor ŠternNjegovoj urnebesnoj točki koja je završila rukoljubom članici žirija koncert-majstorici Mirjam Pustički-Kunjko prethodili su nastupi šestero natjecatelja u borbi za naslov ovogodišnjega pobjednika Maestra. Za svoje ravnanje izvedbom uvertire iz Mozartova Figarova pira Mile Kekin pripremao se proučavajući knjige o Mozartu i govoreći njemački jezik. No, to mu nije pomoglo, pa je i sam na kraju izvedbe zaključio da je usporio ovu ‘svadbu’.
Tablica poretka uoči glasovanja Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije sinoć je bila: Borko Perić 28 bodova, Jelena Miholjević 27 bodova, Jelena Radan 26 bodova, Željka Ogresta 24 boda, Davor Štern 22 boda i Mile Kekin 21 bod. Sljedeća emisija na rasporedu je u subotu 24. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20,00 sati.

Foto: Press

comment closed