fbpx

Potpisan sporazum: Projekt Nogomet u škole u osnovnim školama

Zagreb…

Potpisan sporazum Nogomet u škole o suradnji između Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog školskog sportskog saveza

Hrvatski nogometni savez i Hrvatski školski sportski savez sklopili su Sporazum o suradnji u provedbi projekta Nogomet u škole, koji će se provoditi od ožujka 2019. godine do kraja školske godine. U projektu sudjeluju osnovne škole odabrane od strane HŠSS-a (jedna škola po županiji), koje će jednom mjesečno organizirati ‘nogometni dan, tj. izvannastavnu sportsku aktivnost čiji je cilj dodatno potaknuti djecu na bavljenje sportom – u ovom slučaju nogometom.
Očekuje se da će projektom biti obuhvaćeno više od 1500 djevojčica i dječaka u dobi od 6 do 12 godina. Hrvatski nogometni savez donirat će nogometnu opremu te rekvizite svakoj školi koja sudjeluje u projektu kako bi profesorima i profesoricama tjelesno-zdravstvene kulture olakšali provedbu nogometnih sadržaja u daljnjem odgojno-obrazovnom radu.
Kao podršku školama HNS je odredio pet grassroots koordinatora koji će biti raspoređeni po središtima HNS-a te će biti zaduženi za pomoć pri organizaciji i provedbi nogometnih sadržaja.
– Ispred HNS-a pri potpisivanju ugovora prisutni su bili izvršni direktor Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i grassroots manager Antonio Grahovac, dok su ispred delegacije HŠSS-a potpisivanju ugovora pristupili predsjednik Nikola Perković i Josip Košutić, voditelj odjela za međunarodnu suradnju i projekte. Ciljevi suradnje su širenje sportskog obrazovanja, popularizacija nogometa i promicanje vrijednosti sporta među učenicima i učenicama osnovnih škola – piše na službenim stranicama HNS-a.

Foto: Press – Arhiva HNS