fbpx

Premijerno izvedena predstava Priče iz davnine

Kazalište Trešnja…

Priče iz davnine

Priče iz davninePredstava Priče iz davnine, u režiji Paola Tišljarića, koprodukcija zagrebačkog kazališta Trešnja i dubrovačkog kazališta Marina Držića, premijerno je izvedena u kazalištu Trešnja.
Premijeru predstave koja oživljava priče naše najveće spisateljice za djecu, Ivane Brlić-Mažuranić, nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života kao što Anja Alavanja, Ana Miščević, Teuta Mesaroš, Marijana Mikulić, Radojka Šverko, Ana Priče iz davnineVučak Veljača i Ivan Veljača, Ante Krstulović, Nina Violić i mnogi drugi.
Nakon predstave uzvanici su uživali u druženju i domjenku u pošumljenom foajeu kazališta Trešnja koje je uredio Zrinjevac.
U predstavi Priče iz davnine glume Ivana Bakarić, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Luka Bulović, Matija Čigir, Dubravka Lelas i Paško Vukasović.
Predstavu je dramatizirala Lada Kaštelan. Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografiju Blaženka Kovač Carić, rasvjetu oblikuje Vesna Kolarec koja je i autorica video projekcija, uz Žarka Dragojevića, ujedno i autora glazbe. Plakat je ilustrirala umjetnica OKO.
Predstava Priče iz davnine na rasporedu je 15., 16., 22. i 23. veljače.

Foto: Press – Morana Popovčić, Damil Kalogjera