fbpx

Dokumentarna serija Preživljavanje u divljini

Na HRT…

Od subote na HRT-u – Preživljavanje u divljini

Preživljavanje u divljiniHrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 5. rujna 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.00 sata počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Preživljavanje u divljini u šest epizoda.
Instruktor preživljavanja i vodič kroz divljinu Hazen Audel putuje na neka od najekstremnijih mjesta na Zemlji. Zbog izazova u koje se sam upušta, prisiljen je ići Preživljavanje u divljinido krajnjih granica vlastita znanja, izdržljivosti i umijeća. Kako bi uspio, oslanja se na drevne tehnike domorodačkih naroda koji već tisućljećima žive u tim prirodnim sredinama.
U zapadnom Tihom oceanu Hazen kreće na dugo oceansko putovanje u malenom tradicionalnom čamcu tatala. Boreći se protiv snažnih oceanskih struja i silovitih tropskih oluja, mora se dobro potruditi da dođe do ribolovnog područja, ulovi krupnu ribu i dokaže plemenu Tao da je vrijedan njihova poštovanja. U Meksiku sam kreće na smrtonosnu rutu kroz dubok kanjon, a jedina su mu zaštita od planinskog terena i otrovnih životinja tradicionalne sandale naroda Rarámuri.
U daljnjim pustolovinama koje ga vode od vrućeg pijeska australskih i namibijskih pustinja do gustih džungla Indonezije i jalovih ledenih pustoši sjeveroistočne Kanade, Hazen u svakoj sredini mora ići do krajnjih granica odgovarajući na ubojito pitanje: kako itko ovdje može preživjeti?

Foto: Press