fbpx

Udomljavanje je fora – edukacija je fora!

Zagreb…

23. rujna, Jelačićev trg, od 9 do 15 sati – Udomljavanje je fora – edukacija je fora!: infoštandovi, veseli volonteri, psi koji čekaju udomljenje

Udomljavanje je foraAkcija ‘Udomljavanje je fora‘ održat će se u subotu 23. rujna 2017. godine, od 9 do 15 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. S početkom škole godine akcija je posvećena upravo edukaciji koja treba početi od najmlađe dobi. Stoga će volonteri na štandovima nuditi korisne informacije, predstaviti pse koji čekaju udomljenje, a građani će moći dobiti i korisne edukativne materijale.
Poticanje zaštite životinja propisano je i Zakonom o zaštiti životinja kojim gradovi i županije imaju obavezu razvijati svijest javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja. Ono što bi djeca trebala prije svega naučiti kod kuće, ali i u školi, je razumijevanje da su životinje živa bića koja osjećaju i prema kojima treba postupati s empatijom.
Edukacija djece od najranije dobi i osjećaj odgovornosti prema životinjama preduvjet je razvijanja suosjećajnog i nenasilnog društva, osjetljivog za potrebe svojih najslabijih i najmanje zaštićenih pripadnika. Svi smo svjesni da educirana djeca u budućnosti neće, primjerice, napuštati životinje, izabrat će udomljenje umjesto kupnje, brinut će o potrebama svojih životinjskih prijatelja i zaštititi ih mikročipiranjem, cijepljenjem i kastracijom.
Stoga Prijatelji životinja besplatno nude vrtićima, školama i pojedincima, preko svoje web-stranice www.prijatelji-zivotinja.hr, edukativni film ‘Svi smo mi dio istog svijeta‘. Film na poučan način zaokuplja pozornost djece izvrsnim snimkama životinja i zanimljivim temama za raspravu te ih uči o pravednom postupanju prema drugima.
Skloništa za životinje su, osim mjesta gdje psi traže novi dom, također i mjesta za edukaciju. Prijatelji životinja pozivaju sve da pomognu svojem lokalnom skloništu i napuštenim životinjama, saznaju kako educirati svoje prijatelje i obitelj te zajedno stvore svijet u kojemu će azili biti samo mjesta za edukaciju, a mladi puni suosjećanja i razumijevanja prema svim životinjama.

Udomljavanje je fora – edukacija je fora!

Foto: Press