fbpx

Veliki diktator konačno stiže u Autokino!

Autokino

Autokino na Kinotenku nastavlja svoj program antiratnih satira uz projekciju filma Veliki diktator Charlieja Chaplina. Novi termin prikazivanja je petak, 16. listopada u 20.00 sati, a u slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za idući dan, 17. listopada u 20 sati.
Naime, Rijeka je ove jeseni dobila novu kino lokaciju na otvorenom za novo izdanje programa Autokino. Jedina neobnovljena zgrada na Kampusu Sveučilišta u Rijeci iz perioda vojnog korištenja tog prostora, među Riječanima znana kao Tenk, postala je Kinotenk – novo mjesto za Autokino gdje se, posebno za ovu prigodu, izgradila nova projekcijska površina.
Autokino

Kao programski projekt udruge Filmaktiv, Art-kina i Sveučilišta u Rijeci – organiziran u sklopu pravca Doba moći, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – Autokino u prostor jakih militarnih odjeka antiratnim satirama nastoji promatrati strahote i apsurde rata i vojnih djelovanja kroz humanističku optiku koja – u trenutnim vremenima društvenih, zdravstvenih i političkih nesigurnosti – nudi refleksiju na svjetsku i europsku povijest s vrlo jasnom kritikom rata i vojnog ustroja. Više informacija nalazi se u priloženoj najavi.

Foto: Press – Igor Crnković