Boksačko srce oduševilo premijernu publiku
By redakcija On 18 sij., 2020 At 12:23 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Boksačko srce nova je predstava u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino

Boksačko srceJučer je u Maloj dvorani Lisinski održana premijera predstave Boksačko srce. Nova je to predstava nastala u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino. Na sceni su dva odlična glumca, Marko Torjanac i Filip Vidović, a Marko Torjanac potpisuje i režiju.
Duhovita i dirljiva melodrama Boksačko srce kroz priču o boksu simbolički priča o životnim borbama, o tome kada i kako se braniti, treba li i kada napadati i kako je to kad si sam sebi najveći neprijatelj. Jojo i Leo, tinejdžer iz ’izgubljene generacije’ i ostarjeli boksač, dva potpuno različita svijeta, egzistiraju kao takvi na pozornici sve do pronalaženja zajedničke točke interesa koja ih čvrsto povezuje i stvara jedan potpuno nov odnos. Predstava nudi optimizam i ’ne odustati’ kao jedinu ispravnu opciju, nudi puno smijeha, no i potiče gledatelje na razmišljanje o vlastitim životnim borbama i odlukama.
Boksačko srce– Autor “Boksačkog srca” jedan je od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutz Hübner, višestruki potpis predstavi dao je Marko Torjanac – režija, gluma, scenografija i oblikovanje svjetla, Filip Vidović je odličan Jojo, kostimografkinja je Đurđa Janeš, glazbu je skladao Milorad Stranić… velik je niz ljudi koji su dali svoj kreativni doprinos ovoj predstavi – poručuju iz kazališta.
Predstavu Boksačko srce, koprodukciju Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino, publika će moći pogledati 18. siječnja te 6. i 21. veljače u Maloj dvorani Lisinski.
Marko Torjanac redatelj je predstave te glumi u njoj, a uz njega scenom vlada Filip Vidović.
– Kao što smo svi mi uživali u stvaranju predstave Boksačko srce, publici želimo uživanje u gledanju – poručuju iz kazališta.

Foto: Scena.hr

comment closed