Ekskluzivno: Matija Čigir otkriva tajnu dvorca strave
By Gordana Malašić Lazić On 14 tra., 2018 At 11:20 AM | Categorized As Intervju, Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Kazalište Trešnja…

O PREDSTAVI: Gledatelji će uživati u napetom zapletu pokušavajući s našim junacima odagnati strah dvorca strave, rekao je Matija Čigir za portal Scena.hr

Matija ČigirZagrebačko kazalište Trešnja predstavlja napetu priču za djecu i mlade ‘Tajna dvorca strave‘. Predstavu režira Nina Kleflin, a premijera će se održati 27. travnja 2018. U glavnim ulogama su Luka Bulović, Matija Čigir i Silvio Mumelaš.
– Upravo smo pojačali ionako naporan tempo rada na našoj novoj hit predstavi, što znači da imamo duple probe. Svaki dan kapne neki novi komad veličanstvene scenografije, koja nas oduševi i motivira za Matija Čigirdaljnji rad, a novih ideja ima stvarno puno. Zapravo, ono što me uistinu brine jest hoćemo li ih sve uspjeti isprobati do premijere. Gledatelji će uživati u napetom zapletu pokušavajući s našim junacima odagnati strah i riješiti tajnu dvorca strave – rekao je Matija Čigir za portal Scena.hr. Matija u predstavi igra jednog od trojice detektiva.
– Pete Crenshaw je jedan od trojice mladih, hrabrih, pametnih detektiva, a krasi ga to što nije niti hrabar, niti pametan, ali je uvijek prisutan i spreman pomoći bez obzira na prepreke. On nastoji sebi objasniti ima li smisla boriti se protiv svojih strahova – naglasio je Matija i dodaje:
– Najveći izazov u kazalištu svakako je pokušati dati najbolje od sebe u svakom trenutku, na probama i predstavama te naći motivaciju kad ona izostane. Bitno mi je također pružiti publici osjećaj da se kazalište odvija sada u ovom trenutku, da je to jedan opipljiv organizam u kojemu i oni aktivno sudjeluju. Zato mislim da je jako bitno ulagati u dječja kazališta u svim dijelovima svijeta, jer ono može imati ključnu ulogu u odgajanju.

O predstavi:
Tajna dvorca strave‘Tajna dvorca’ strave’ napeta je priča koju za djecu i mlade predstavlja slavni filmski redatelj Alfred Hitchcock. Popularni krimić ‘Tajna dvorca strave’ objavljen 1964. godine, autora Roberta Arthura Jr., a u kazalištu Trešnja uprizorit će redateljica Nina Kleflin.
Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju troje dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje Tajna dvorca stravezagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, kad mladi detektivi, kako sami sebe nazivaju protagonisti priče, nisu mogli računati na pomoć tehnologije. Mogli su se samo osloniti na svoje ideje, znanje i pristup knjižnici.
Predstava ‘Tajna dvorca strave’ istovremeno se obraća i djeci i odraslima, a namijenjena je publici starijoj od devet godinu koju će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima. Naposljetku, pokazat će gledateljima da se ne treba bojati nepoznatog i da se vlastitim snagama može sve riješiti.

Foto: Press – Kazalište Trešnja

comment closed