fbpx

Gostovanje Teatra TKO: Rukeli!

Riječke ljetne noći…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

RukeliSutra, 2. srpnja 2015. godine na programu je romska koreodrama ‘Rukeli‘ – gostovanje Teatra TKO (Theater Kokotovic-Osman) iz Kölna u sklopu ‘Riječkih ljetnih noći‘.
Prema komadu ‘Ziegeunerboxer’ (Ciganin boksač) Rike Rainiger, predstavu je režirala i opremila je poznata redateljica i koreografkinja Nada Kokotović, a izvode je Arno Kempf i Neđo Osman.
Predstava ‘Rukeli’ priča je o sudbini njemačkog sintskog boksača Johanna RukeliWilhelma Trollmanna. On je početkom 30-ih godina prošlog stoljeća bio zvijezda boksačkog ringa, idol mladeži, magnet za žene, dobrog izgleda, uspješan, popularan i priznat. On je Sinto i njegovo romsko ime je Rukeli. Godine 1933. postaje prvak Njemačke u poluteškoj kategoriji. Nacisti mu oduzimaju titulu i ubijaju ga u koncentracijskom logoru. Samo se njegov prijatelj Hans, čiju je ulogu utjelovio glumac ofenburškog kazališta, filmski i TV glumac Arno Kempf, opire govorima mržnje nacističkog režima i doživljava reminiscenciju djetinjstva koje je proveo sa Rukelijem. Stoga, predstava prije svega govori o istinskom prijateljstvu. Jer rasizam ne može opstati kada se radi o ljudskosti i pravednosti.
Predstava se izvodi s hrvatskim titlovima.

Foto: Press