fbpx

Publika aplauzima nagradila premijeru izvedbe Pimpinone

Zagreb…

PimpinoneU kazalištu Mala scena jučer je premijerno izvedena komična komorna opera ‘Pimpinone‘ Georga Philippa Telemanna u režiji Frane Marije Vranković i pod glazbenim vodstvom i klavirskom pratnjom Ivana Pernickog. Publika je premijeru nagradila dugotrajnim aplauzom te mlade izvođače, Filipa Severa u naslovnoj ulozi Pimpinonea, te Mandu Sviben kao vrckastu i lukavu Vespettu, pozvala na bis.
Komičnu operu Georga Philippa Telemanna, Pimpinonea povodom 250. obljetnice skladateljeve smrti, režirala je Frana Marija Vranković, a produkcija je nastala kao suradnja Male scene i udruge ‘Sve ostalo je glazba’.
Frani Mariji Vranković, nakon uspješnih režija opera ‘Tajni brak’ i ‘Amelija ide na ples’ te igranja u opereti ‘Momci na brod’, o svojoj četvrtoj suradnji s Malom scenom kaže:
– Veseli me ponovno raditi s talentiranim i ambicioznim pjevačima koji su na početku svojih karijera te pokušati operu približiti mlađim gledateljima i pokazali im kako je opera predivna umjetnička forma. ‘Tajni brak’ scenski smo smjestili u barok, ‘Amelija ide na ples’ u tridesete godine prošloga stoljeća, a ovaj put odlučila sam radnju prebaciti u Pimpinonedanašnje, moderno okruženje u kojem vlada tehnologija. Likovi kakvi su Vespetta i Pimpinone žive i danas. On je usamljeni bogataš, a ona služavka koja se pokušava bogato udati. U našoj inscenaciji Pimpinone, usamljeni ‘kompjuteraš’ i zaljubljenik u Star Trek, zaposli lijenu, lijepu i vrckavu čistačicu Vespettu, koju je pronašao preko telemarketinga. Gledajući njegov Facebook profil Vespetta otkrije da je Pimpinone bogat. Kako bi se dokopala njegovog bogatstva nastoji ga zavesti i navesti ga da je oženi. Nakon što je opčinjeni Pimpinone zaprosi, Vespetta nastoji upravljati njegovim životom.

Foto: Press