fbpx

Kao kruna uspješne karijere ravnateljice: Bajka o Žar ptici

Premijera….

Predstava simbolična i znakovita naslova Bajka o Žar ptici, posljednja je premijera u ravnateljskom mandatu Marije Sekelez i apsolutna kruna jedne uspješne karijere

Bajka o Žar pticiU Gradskom kazalištu Žar ptica u punom su jeku završne probe prve ovogodišnje premijere ‘Bajka o Žar ptici‘, koja će se održati 12. ožujka 2016.godine u 18,00 sati.
Tekst i dramaturšku obradu, baziranu na legendi o Žar ptici, koja se vječno rađa napravila je Ivica Boban, koja je ujedno i redateljica predstave.
Za raskošnu scenu zaslužne su scenografkinja Zdravka Ivandija i kostimografkinja Sandra Dekanić. Koreografiju potpisuje Blaženka Kovač Carić, a glazbu Damir Šimunović.
Glumci Berislav Tomičić, Ivan Čuić, Matija Šakoronja, Mateo Videk, Ivana Boban, Zoran Pribičević, Ante Krstulović, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Romano Nikolić i Vini Jurčić, kroz priču iz dalekog kraljevstva u kojem je stari kralj naredio svojim sinovima da pronađu prekrasnu pticu zlatnog perja koja je odletjela iz njihova vrta – djeci će otkriti zašto je Žar ptica simbol ljubavi, dobrote i ponovnog rađanja. Prepoznati Žar pticu u sebi samome tajna je svakog uspjeha i ostvarenja.
Ravnateljica GK Žar ptica Marija Sekelez, svoju je Žar pticu, bez sumnje odavno prepoznala u sebi. Ona ju je kroz 16 uspješnih godina ravnateljstva, i to baš u istoimenom kazalištu, svakom novom predstavom, a bilo ih je 58, vizionarski vodila naprijed. Bajka o Žar ptici, predstava simbolična i znakovita naslova, posljednja je premijera u njenom ravnateljskom mandatu i apsolutna kruna jedne uspješne karijere.
Predstave će se pretpremijerno početi prikazivati od 9.ožujka.

Foto: Press