Tamara Obrovac – 10 godina u Istarskom narodnom kazalištu
Piše: redakcija On 6 velj., 2016 At 11:01 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

INK Pula…

Tamara Obrovac– Vjerujem da smo tijekom ovih deset godina pokazali da možemo ‘domaćim snagama’ organizirati kvalitetan koncertni događaj, te time doprinijeti kulturnom životu grada i u zimskom periodu, stoga, osim svim divnim glazbenicima koji su sudjelovali na koncertima, želim zahvaliti onima koji su doprinijeli ovoj desetogodišnjoj tradiciji; gradu Puli, Turističkoj zajednici grada i Ministarstvu kulture za sufinanciranje projekta, djelatnicima INK za logistiku, ton majstoru Aldu Spadi za odličan zvuk, Davoru Dujmoviću na opremi za ozvučenje i naravno, vjernoj publici mog rodnog grada. Kako bi Istrijani rekli, ‘da bimo i klitu’! Živili! – kaže Tamara Obrovac.
Obljetnički koncert kojim slavi višestruki jubilej: održavanje desetog po redu tradicionalnog godišnjeg koncerta u INK Pula, izdanje desetog CD-a i 20 god. izdavačke djelatnosti na rasporedu je 14. veljače 2016. godine s početkom u 20,00 sati.
Ovaj deseti jubilarni koncert, Tamara Obrovac održat će uz svoj Transhistria ensemble, s kojim je 2007. godine i započela ovaj ciklus održavanja tradicionalnih godišnjih koncerata za Valentinovo, pridružit će im se i neki od glazbenika s kojima je tijekom ovih 10 godina surađivala, a repertoar će se sastojati od izbora skladbi koje je u različitim glazbenim formacijama izvodila tijekom dosadašnjih koncerata u INK Pula.

TAMARA OBROVAC Transhistria ensemble
Tamara Obrovac / glas, skladbe
Fausto Beccalossi / harmonika
Uroš Rakovec / gitara, mandola
Žiga Golob / kontrabas
Krunoslav Levačić / bubnjevi
Gosti:
Matija Dedić / klavir
Elvis Stanić / gitara
Dario Marušić / sopela, violina
Karen Asatrian / klavir, violina
Branko Sterpin / truba
Luka Žužić / trombon
Luka Vrbanec / alt saksofon
Klapa Teranke

Foto: Promo

comment closed