fbpx

Tamara Vrdoljak: Pasiflora je doživjela najveću bol koju majka može doživjeti

O ulozi u Trnoružici…

Pasifloru zovu i cvijetom patnje, Isusovom krunom. Inspiraciju za ulogu nesretne vile pronašla sam u osjećaju majke koja izgubi svoje jedino blago, kazala je glumica za portal Scena.hr

Tamara Vrdoljak

Tamara VrdoljakTamara Vrdoljak u predstavi ‘Trnoružica‘ igra nesretnu i osvetoljubivu cvjetnu vilu Pasifloru.
– Kao i sve vile u uprizorenju Ivana Lea Leme i ova vila nosi ime po cvijetu. Pasifloru zovu i cvijetom patnje, Isusovom krunom. Pasiflora je nesretna vila koja pati jer je doživjela najveću bol koju majka može doživjeti – ispričala je Tamara Vrdoljak za portal Scena.hr. Premijera ‘Trnoružice’, koju je poetski adaptirao i dramatizirao Ivan Leo Lemo, bila je 5. listopada u zagrebačkom kazalištu Trešnja. Premijernu publiku oduševila je ova verzija poznate bajke, koja se čak bavi i pitanjem identiteta mladića koji je probudio Ružicu iz stoljetnog sna. Tamara vilu Pasifloru igra uistinu moćno i uvjerljivo. Glumica ističe da je najsnažniji trenutak Pasiflore u Trnoružici kad dozna da njezina najveća ljubav nije mrtva.
Tamara Vrdoljak– Pasiflora je zaslijepljena mržnjom prema onima koji su joj, kako misli, nanijeli bol i opsjednuta je potrebom da ih kazni iz osjećaja da će joj osveta ublažiti neizrecivu bol – Tamara je opisala svoju ulogu. Dodaje da je Pasiflora toliko zaslijepljena mržnjom i potrebom za osvetom, da ne misli, već samo djeluje jer želi uništiti Ružicu i mladića. Tamara kaže da inspiraciju za svoje uloge uvijek pronalazi u osjećaju.
– Ovaj put inspiraciju sam pronašla u osjećaju majke koja izgubi svoje jedino blago – otkrila je Tamara. S obzirom na to da cvijet Pasiflora ima ljekovita svojstva, zanimalo nas je može li Pasiflora iz poznate bajke izliječiti svoju tjeskobu.
– Može, spoznajom da njena ljubav nije izgubljena, već da živi – objasnila je lijepa glumica. Tamara dodaje da joj je zanimljivo igrati u Trnoružici.
– Ivan Leo Lemo je napisao i izmaštao ovu priču o Trnoružici tako mudro i vješto. Majstorski se pozabavio s odnosima i likovima te nam dao da uistinu uživamo igrajući ih. Poruka predstave je da ljubav uvijek pobjeđuje i lijek je za svaku bol – rekla je Tamara. Predstavu Trnoružica u Trešnji možete pogledati sutra 4. studenoga 2018. godine u 11 sati.

Trnoružica

Igraju: Petra Kurtela je u naslovnoj ulozi, Kruno Bakota u ulozi ljubavi njezinog života te Ana Vučak Veljača, Dubravka Lelas, Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Tena Jeić Gajski, Karla Brbić, Ivana Bakarić, Tamara Vrdoljak, Vanda Vujanić Šušnjar, Krunoslav Klabučar, Daria Knez Rukavina, Luka Bulović, Silvio Mumelaš, Jure Radnić, Matija Čigir i Paško Vukasović. O predstavi za portal Scena.hr pričali su i redatelj Ivan Leo Lemo i glumci Kruno BakotaAna Vučak Veljača.

Foto: Scena.hr