fbpx

Big Hero 6 u hrvatskim kinima!

Disney…

Big HeroIz Walt Disney studija stiže u naša kina Big Hero 6 – Ekipa za 6, originalna animirana akcijska komedija o dječaku genijalcu, velikom robotu za napuhavanje i njihovoj međusobnoj povezanosti u pokušaju otkrivanja misterija.
Big HeroAnimirani film ‘Big Hero 6 -Ekipa za 6’ adaptacija je Marvelovog stripa istoimenog naziva. Film je nastao kao produkt suradnje Disneya i Marvela, te je prvi animirani film koji je napravljen po predlošku stripa otkako je započela njihova suradnja.
Glavni junak priče je četrnaestogodišnji genijalac Hiro Hamada, kojeg u avanturama prati neobični robot-balon za napuhavanje Baymax. Baymaxa je stvorio dječakov brat Big HeroTadashi, a glavna mu je uloga da se brine o ljudima. Radnja filma smještena je u San Fransokyu, fiktivnoj mješavini San Francisca i Tokya, koji je toliko detaljno napravljen da je za tako zahtjevne scene tehnička ekipa iz Disneya proizvela novi softver imenom Hyperion. Nakon što Hiru umre brat, posebna emotivna povezanost rađa se između njega i robota. Hiro se nađe u situaciji u kojoj mora spasiti svoj visoko-tehnološki grad San Fransokyo od kriminala. Njemu i Baymaxu u misiji spašavanja i rješavanja misterije pridružuje se ne tako iskusna ekipa  Hirovih prijatelja.
Don Hall i Chris Williams, redatelji filma ‘Big Hero 6 – Ekipa za 6’, stvorili su film koji uspješno balansira  akciju, humor i emocije. Prijateljstvo koje Hiro gradi  s Baymaxom pokazuje što stvarno znači biti heroj. Ovo uspješno herojsko putovanje u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u našlo se na prvom mjestu američkog Box Officea.
Film je sinkroniziran na hrvatski a glasove su posudili mnogi poznati hrvatski glumci: Tit Emanuel Medvešek (Hiro), Dražen Šivak (Baymax), Zoran Pribičević (Tadashi),  Jerko Marčić (Wasabi), Judita Franković (Honey Lemon), Iva Mihalić (Go Go).
Zanimljivo je da manju repliku u filmu ima pjevač Željko Bebek dok je voditelju Ivanu Šariću, koji je posudio glas jednom generalu, ovo bio prvi angažman na sinkronizaciji animiranog filma.
Animirani film ‘Big Hero 6 – Ekipa za 6’ u 2i Film distribuciji moći ćete pogledati u kinima od 15.siječnja u 2D i 3D verziji.

Foto: Press