fbpx

Izložba Leonardo da Vinci do studenog u Zagrebu!

Kineski paviljon….

Leonardo da VinciJedna od izložbi koja je u posljednje vrijeme zaintrigirala domaću publiku i turiste koji su posjetili Zagreb, ‘Leonardo da Vinci – genij i njegovi izumi‘, zbog velikog interesa je produžena sve do studenog prema odluci organizatora. Konceptualno je podijeljena na četiri elementa; zrak, vodu, zemlju i vatru. Na samom ulazu izložbe zabavit će vas replike „Mona Lise“ i „Vitruvijeva čovjeka“, dok je specifičnost ovog postava mogućnost pokretanja naprava čime posjetitelji ostvaruju interaktivno i nezaboravno iskustvo. Upravo je zbog toga izložba zabavna i pristupačna najmlađima.
Izlošci obuhvaćaju Leonardove vizije helikoptera, jednostavnu preteču padobrana, zmaj za letenje, tenk, primjere pogonskog prijenosa, bicikl, podmornicu, hidrauličnu pilu, vertikalnu bušilicu i još mnogo drugih koji nisu samo edukativno bitni već su i zanimljivi različitim Leonardo da Vinciuzrastima.
Leonardo da Vinci idealan je primjer renesansnog duha koji je svoju ingenioznost pokazivao u raznovrsnim domenama poput arhitekture, slikarstva, matematike, anatomije, dizajna, mehanike… Nasljeđe tog genija su neobične vizije i to pola tisućljeća prije svijeta kakvog danas poznajemo, a dokaze njegovog genija nailazimo u svakodnevnom životu. Koji su to provjerite u sljedeća tri mjeseca u Zagrebu.
Izložba je otvorena svakim danom od 9 – 19 sati te radi i praznicima, a ulaznice možete kupiti na ulazu Kineskog paviljona prema sljedećim cijenama:
Djeca (osnovna škola grupe) – 35 kuna po osobi
Djeca osnovna i srednja škola – 45 kuna po osobi
Studenti i umirovljenici (grupe) – 55 kuna po osobi
Studenti i umirovljenici – 60 kuna po osobi
Odrasli grupe – 65 kuna po osobi
Odrasli – 70 kuna po osobi
Obiteljska ulaznica – 195 kuna

Foto: Press