fbpx

Ana Batarelo će se boriti za titulu Miss Earth!

Ekskluzivno…

Na izboru sudjeluju djevojke iz 120 zemalja svijeta, a samo će ih pet dobiti titulu

Ana BatareloFotomodel godine, Ana Batarelo će predstavljati Hrvatsku u studenom na svjetskom izboru Miss Planet of the Earth na Filipinima. Najljepša žena na ovom izboru će se brinuti o zaštiti okoliša. Njezine pripreme za izbor razlikuju se od priprema ostalih naših ljepotica koje odlaze na svjetske izbore ljepote i predstavljaju Hrvatsku. A samo za portal Scena.hr Ana je govorila o zaštiti okoliša.

Scena: Odabrani ste da predstavljate Hrvatsku, kako je došlo do toga?
Direkcija izbora Miss Planet of the Earth izravno je kontaktirala moju agenciju nakon što su me primijetili na mojoj privatnoj stranici na Facebooku i stranici moje modne agencije. Kad su mi Sanja Bjedov Popović i Tamara Roglić javile ovu vijest, iskreno nisam ‘na prvu’ povjerovala da mi se to događa. Bila sam izvan sebe, ali sam pristala preuzeti na sebe tu veliku odgovornost i želim vas učiniti ponosnima.

Ana BatareloScena: Kako se pripremate?
Želim se vrhunski spremiti jer imam samo četiri tjedna, ali želim dati svoj maksimum. Pored sebe imam dvije osobe – Sanju Bjedov Popović i Tamaru Roglić koje će me vrhunski pripremiti. One su u ovome poslu jako dugo te su poznate po tome da žele uspjeh i naravno rezultate. Prisjetimo se samo naše Tine Katanić i Kristine Bralo. Izbor je održava 30. studenog  na Filipinima.  Čitam članke, proučavam o svim elementarnim nepogodama koje su zadesile svijet… Kad negdje zapnem, obratim se prijateljici koja se bavi zaštitom okoliša i prirode te mislim da mi je ona trenutno najbolja osoba za ovaj izazov koji sam prihvatila. Osim toga, pojačala sam treninge jer pazim i na svoj izgled.

Scena: O zaštiti okoliša…
Prvenstveno mislim da globalno zatopljenje ima izravan utjecaj na naš život i zdravlje. Mislim da su klimatske promjene već nastupile. Onečišćenje okoliša predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema današnjice, tu mislim na čovjekovo izravno ili neizravno unošenje tvari u okoliš koje uzrokuju pogubne posljedice na biljni i životinjski svijet i naravno ugrožava ljudsko zdravlje. Što se tiče same zaštite okoliša, smatram da bi se trebali više posvetiti očuvanju prirode jer smatram da sve što nesvjesno radimo loše našoj prirodi, radimo loše sebi.

Ana BatareloScena: Što se od djevojaka na izboru traži?
Na ovom izboru ne gleda se samo ljepota, nego stav i odnos prema okolišu, snalaženje u raznim situacijama. Recimo – kako se neka djevojka koja nikada nije osjetila glad, odnosi prema ljudima koji žive u teškim uvjetima, zatim – kako se snalazi na jako zagađenim mjestima te koliko joj treba da se prilagodi takvoj okolini.

Scena: Koji je vaš adut?
Moj adut za to natjecanje je kratka kosa , nešto po čemu se vizualno razlikujem od svih ostalih cura na izborima ljepote. A osobno smatram da sam u životu puno toga prošla te da ne postoji situacija u kojoj se ne bih snašla. Dosta sam se puta susrela s ljudima koji izuzetno teško žive, puno sam razgovarala o tim temama tako da mi to područje nije strano. A u ‘drugu ruku’ željela bih to i doživjeti , vidjeti te biti dio toga. Ne samo ja, nego bih voljela da to prođe puno ljudi jer smatram da će tek onda oni, a naravno i ja više cijeniti život.

Scena: Očekivanja?
Poznata sam po tome da imam velika očekivanja, a ne po onome bitno je sudjelovati. Želim donijeti dobre rezultate jer imam odlične mentorice Sanju i Tamaru koje to i očekuju. Ja ću dati svoj maksimum i nadam se  da ću uspjeti ostvariti svoje snove, ciljeve i želje. Na izboru sudjeluju djevojke iz 120 zemalja svijeta, a samo će ih pet dobiti titulu. Nadam se da ću se u Hrvatsku vratiti s jednom titulom.

Foto: Privatni album, Josip Čekada, Scena.hr