fbpx

Nova detektivska serija Inspektor Rebus

Britanska detektivska serija Inspektor Rebus

Detektiv John Rebus teški je pijanac, zapušten je i ženskar kojemu je posao cijeli život. On je najstariji i najiskusniji detektiv u svojoj postaji. Ima tajanstvenu prošlost o kojoj njegova partnerica Siobhan Clarke (Claire Price) povremeno saznaje na temelju njegovih raznih komentara.

Rebus

Mjesto je radnje Edinburgh, a istrage detektiva Johna Rebusa vode ga kroz edinburške drevne ljepote, ali i u njegove zlokobnije četvrti.

Rebus

Glavni glumac u prvoj sezoni serije Inspektor Rebus je nagrađivani glumac John Hannah, koji je za nagradu BAFTA bio nominiran za ulogu u filmu Četiri vjenčanja i sprovod (Four Weddings and a Funeral). Osim popularnog filma, poznat je i ulogama u serijama Žrtva (The Victim), te seriji Agenti SHIELD-a (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.)

Rebus

Hannah je, uz tumačenje glavnog lika, izvršni producent prve sezone, a njegova producentska kuća koproducirala je seriju sa STV-jem.

Iako su fanovi romana istaknuli kako je John Hannah drukčije prikazao detektiva Rebusa, i publika i kritika slažu se u tome da su njegovi monolozi koji se pojavljuju tijekom epizoda fantastični, a serija se može usporediti sa skandinavskim noir serijama.

U ostalim trima sezonama britanske detektivske serije glavnu ulogu tumači popularni glumac Ken Stott koji je najpoznatiji po ulozi patuljka Balina u Hobit trilogiji.

Kritičari i publika ističu kako je njegov prikaz detektiva Rebusa vjerniji knjigama.

Sa svojim dubokim glasom, grubim manirama i mrzovoljnom aurom, Stott je rođen da glumi okorjelog škotskog detektiva.

Kad naiđu na osumnjičenoga za ubojstvo koji tvrdi da je vidovit, Stottova je ogorčenost toliko jasna, a da ne mora reći nijednu riječ – njegov skepticizam izlazi mu na uši pa je njegov prikaz Rebusa potpuno uvjerljiv.

GLEDAJ ODMAH

Pickbox NOW videoteku na bonove od sad potražite u svim poslovnicama Hrvatske pošte!

Foto: Press