fbpx

Kvalifikacija za EHF EURO 2022: Francuska – Hrvatska

U Toulouseu: Francuska – Hrvatska

Rano jutros iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman, put Francuske otputovala je hrvatska ženska seniorska reprezentacija na susret 4. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Hrvatska

U tom zrakoplovu nažalost, nije bilo izbornika Nenada Šoštarića koji je tijekom noći dobio crijevnu virozu i morao propustiti taj let. Tinja nada da će se oporaviti do sutra ujutro kad ima novu rezerviranu kartu za Toulouse i da će biti na klupi reprezentacije tijekom tog iznimno važnog susreta.

Francuska

Susret se igra u Toulouseu, u Palais des sports Andre-Brout, zdanju koje može primiti nešto manje od 5000 gledatelja. I ne treba sumnjati da će dvorana biti ispunjena do maksimalno dopuštenog broja gledatelja, jer francuska ženska rukometna reprezentacije postala je jedan od miljenika te nacije.

Kako i ne bi kad je do sada osvojila 13 medalja s velikih natjecanja. U posljednje dvije godine: olimpijsko zlato, svjetsko i europsko srebro.

Hrvatska je i dalje jako oslabljena ozljedama nekih od udarnih snaga poput Ćamile Mičijević, Larisse Kalaus, Stele Posavec, Ivana Dežić, Tene Petike. Ali i takva okrnjena Hrvatska, pružila je sjajan otpor olimpijskim pobjednicama u Koprivnici.

Da je bilo malo više preciznosti u čistim situacijama, pa u dva sedmerca, ili malo manje tehničkih pogrešaka, Hrvatska je mogla do velikog iznenađenja.

Upravo o tim segmentima izbornik Nenad Šoštarić, koji nažalost zbog crijevne viroze koja ga je pogodila uoči polijetanja za Francusku nije mogao na put, razgovarao je puno s našim rukometašicama i radio u pripremi ovog susreta. Svi se nadamo da će se izbornik brzo opraviti i da će sutra ujutro poletjeti prema Toulouseu i biti uz naše rukometašice.

Francuska će u Toulouseu sasvim sigurno nastojati pokazati drugo, manje ranjivo lice. Hrvatska je u „gradu rukometa“ odigrala sjajnu obranu pokazala karakter i vratila se iz velikog minusa.

Nema sumnje da će nam takva pa i malo bolja obrana, trebati u nedjelju 6. ožujka u 17.30 sati ukoliko želimo napraviti neko iznenađenje.

Nakon utakmice u Koprivnici, izbornik je odlučio napraviti dvije promjene. U ekipu koja je otputovala u Francusku uvrstio je vratarku Luciju Bešen i desnu vanjsku Leu Franušić, a doma su ostale Tina Barišić i Lara Burić. Drugim riječima na put je otišlo 17 igračica.

Bit će to 58 utakmica u povijesti europskih kvalifikacija za Hrvatsku. Zasad je naša reprezentacija na 38 pobjeda, 2 remija i 17 poraza. Francuska pak, ima 55 susreta, 39 pobjeda, 4 remija i 12 poraza.

Čije će se brojke promijeniti, ostaje nam da vidimo.

EHF EURO 2022: KVALIFIKACIJE, SKUPINA 4, 4. KOLO
06.03.2022.
17:30 sati FRANCUSKA – HRVATSKA

Foto: Press Jozo Čabraja / kolektiff images