fbpx

Eurosong: Ivana Čabraja: Poseban je gušt pjevati uz Sergeja

Iz Danske…

Scena.hr vam donosi ekskluzivni razgovor s Ivanom s ovogodišnjeg Eurosonga

Ivana ČabrajaIvana Čabraja je jedna od naših najboljih pratećih vokala, a surađivala je s najpoznatijim imenima na glazbenoj sceni u Hrvatskoj i regiji. Lijepa Ivana sjajnog glasa kao prateći vokal nastupa sa Sergejem Ćetkovićem iz Crne Gore na Eurosongu, a njegova je pjesma ušla u finale natjecanja. Ivani je ovo sedmo sudjelovanje na Eurosongu. Scena.hr vam donosi ekskluzivni razgovor s Ivanom iz Danske.

Scena: Kako je došlo do suradnje s pjevačem?
Ove godine pozvana sam od strane crnogorskog tima i sjajnog pjevača Sergeja Ćetkovića. Sergej i ja se znamo od prije, surađivali smo na nekoliko njegovih koncerata i albuma, a pjesma ‘Moj svijet‘ odlična je balada i odvela je Crnu Goru po prvi put u finalnu završnicu Eurosonga.

Ivana ČabrajaScena: Kakva je atmosfera?
Atmosfera je super. Naša delegacija je vrlo neobična. Prateći vokali dolaze iz Hrvatske. Uz mene tu su i Martina Majerle i Dragan Brnas. Djevojka koja je na neki način obilježila Sergejev nastup je prvakinja Srbije u klizanju, a zove se Jovana Stanisavljević, režiser nastupa je također iz Beograda kao i još jedan dio tima. Većina nas se nije znala prije Copenhagena i moram priznati da smo svi kliknuli na prvu i da vrijeme ovdje prolazi vrlo brzo.

Scena: Gdje ste smješteni?
Smješteni smo u samom centru Copenhagena i u hotelu smo s još desetak delegacija. Ispred hotela nalazi se malo jezero idealno za jutarnje trčanje, a kako su Danci jako osviješteni kad je rekreacija i zdrava prehrana u pitanju, potpuno nas je ponijelo. Moram priznati da se više susrećemo po teretani nego na večernjim partyjima. Ljudi su ovdje jako smireni i opušteni, standard je jako visok, a ono što mi se najviše sviđa je to da su svi u tenisicama i na biciklima. Više od 50 posto ukupnog stanovništva koristi bicikl kao dnevno prijevozno sredstvo.

Scena: Je li neobično što na Eurosongu nema Hrvatske?
Neobično je da delegacija Hrvatske nije ovdje. Ovo je sedmi put da sam na Eurosongu i do sada su uvijek bile prisutne sve naše susjedne zemlje s kojima smo odlazili na partyje, bili su podrška u natjecanju.  Žao mi je što nema Hrvatske i naših susjeda.

Scena: Kakva je organizacija i malo o favoritima?
Eurosong je inače poznat po zaista vrhunskoj organizaciji. Ne znam s čim bih to mogla usporediti u Hrvatskoj. Ne postoji ni jedan detalj o kojem nisu vodili računa, sve vam je na raspolaganju i poduzete su sve mjere da se svi osjećaju sigurno i bezbrižno dok su ovdje. Tehnički uvjeti, scena, režija, zvuk…sve je više nego savršeno i zaista je poseban ‘gušt’ pjevati na takvoj pozornici. Svake godine ispliva nekoliko favorita do finala i iako je Aram iz Armenije ususret početku bio uvjerljivo prvi, moram priznati da mu se Šveđanka opasno približava i ne bi me čudilo da ona i pobijedi. Ove godine ima odličnih pjesama, hitova za koje se nadam da će ostati nakon svega ovoga. Za Sergejevu pjesmu ovdje svi imaju samo pozitivne komentare. Svima se jako sviđa sama pjesma i to je njemu, a i svima nama na kraju i najvažnije.

Scena: Što biste još dodali?
Pa ne znam što bih dodala… Ako vas ikada put nanese u Copenhagen, morate ući u jednu njihovu tipičnu pekarnicu i probati stotine varijanti savršenog crnog kruha i peciva. Doveli su to do savršenstva. A nisu ni Danci loši .

Foto: Sergej Zabijako