fbpx

Milan Bandić svečano otvorio ZeGeVege festival!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Veganmania za održivo življenje

Milan BandićDanas je započeo 8. po redu ZeGeVege festival – slavlje održivog života, zdravlja i suosjećanja. Zagrebački Trg bana Jelačića već od jutra postao je poprište brojnih zabavnih i poučnih sadržaja. Program ZeGeVege festivala svečano je otvorio gradonačelnik Milan Bandić u 10,30 sati. Na Trg je pristigao i Patrik Baboumian, veganski snagator koji je prvak teške kategorije i nosi titulu najjačeg čovjeka Njemačke. Patrik na ovogodišnjem Festivalu predstavlja svoju knjigu ‘How to Become a Vegan Badass’ i cijela je dva dana dostupan za razgovor s građanima.
Građani svih prehrambenih navika mogu se cijeli petak i subotu informirati o pogodnostima biljne prehrane za ljudsko zdravlje i ekologiju. Od veganskih gurmanskih poslastica kao posebne atrakcije u moru delicija izdvajamo veganski kebab, češnjovku i kulen. Posjetitelji mogu nabaviti prirodno sjeme, prijaviti se na Vege izazov, nasmijati se maskotama Mrkviću i Graškiću, zaviriti u Vege izlog, naći svojeg Vegan Buddyja ili naučiti kako pohati bez jaja. Mogu se provozati električnim romobilom, osvojiti profesionalni sokovnik ili neku drugu nagradu, upoznati vegana koji podiže 550 kg tereta, poslušati predavanje o ekološkom otisku ili sjesti kod bana Jelačića i popiti kavu sa sojinim mlijekom.
ZeGeVegeOvaj jedinstven festival u ovom dijelu Europe dio je međunarodnog festivala Veganmania, a cijenjen je i prepoznatljiv po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, kao i oni koji nisu testirani na životinjama te koji su prijateljski prema okolišu. Posvećen je zdravom i održivom življenju te dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.
S početkom Festivala startao je i atraktivni glazbeno scenski program. Uživajte uz DJ-ee, zaplešite uz taktove popularne, hip-hop i rock-glazbe, poslušajte dječje glasove te uživajte u glazbenim nastupima i plesnim točkama svih izvođača koji će se pobrinuti za veseo i raznovrstan program. Prijatelji životinja pozivaju sve da ne propuste vedro i pozitivno ozračje ZeGeVege festivala, dobiju korisne informacije o održivom načinu življenja i usput se dobro zabave. Još ima vremena posjetiti hrvatsku Veganmaniu.
ZeGeVegePotporu ovogodišnjem ZeGeVege festivalu dali su Ured gradonačelnika Milana Bandića, Gradski ured za zdravstvo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora – Sektor za turizam, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Turistička zajednica grada Zagreba i drugi. Pokrovitelj ZeGeVege festivala je Grad Zagreb.
Program ZeGeVege festivala može se naći na www.zegevege.com i na Facebook-stranici ZeGeVege Festival. Organizacija ZeGeVege festivala je neprofitnog i volonterskog karaktera te ju provodi udruga Prijatelji životinja.

Foto: Press – Matej Celar