fbpx

Otvorena trgovina FOCH u centru Zagreba

Zagreb…

FOCH

FOCH– Ponosna sam što mogu ‘kumovati’ otvorenju trgovine jednog hrvatskog brenda! FOCH ima sjajnu kolekciju koja je nosiva u svakoj prigodi, a meni osobno su najdraže bunde koje su zaštitni znak ove modne marke i koje Vedrana Šehagić dizajnira s osobitom ljubavlju – rekla je na otvorenju trgovine Mila Elegović.
Dizajnerica Vedrana Šehagić već dugi niz godina uspješno plasira FOCH u suradnju s četrdesetak prodajnih partnera u Hrvatskoj i regiji, a na Dan žena je otvorila prvu vlastitu trgovinu. Među brojnim gostima na otvorenju su bili Tihana Harapin, Nenad Korkut, Durđa Adlešić, Suzy Josipović Redžepagić, Elizabeta Gojan, Sanja Pilić, Ivana Matić, Martina Matušin, Nataša Svekler, Petra Grgičević Grčić, Zora Bjelousov, Lucija Biondić, Jasna Bilušić i Anita Malenica.
Vedrana Šehagić je magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a još kao studentica započela je suradnju s francuskom modnom kućom specijaliziranom za proizvodnju ekološkog krzna. Ta iznimno uspješna suradnja rezultirala je samostalnom kolekcijom koja je predstavljena 2010. na Fashion Weeku pod vlastitim brendom Avenue Foch Paris, a najbolji komadi iz te kolekcije uspješno su se prodavali u Hrvatskoj i regiji, ali i u kolijevci visoke mode – Parizu!
Foch se tijekom godina razvio u restpektabilnu modnu marku, a Vedrana u okviru njega dizajnira nekoliko linija muške i ženske odjeće koje se najbolje mogu opisati kao business casual. Posebnost Focha je činjenica da je to proizvod temeljen na međunarodnoj suradnji – hrvatski dizajn, vješta hrvatska, talijanska, bosansko-hercehovačka i grčka izrada te tkanine vrhunske kakvoće redom iz europskih zemalja. Foch je danas prisutan u 40-ak trgovina u Hrvatskoj i regiji.
Vedrana Šehagić se tijekom studija okušala i na različitim modnim natječajima, a osobito je ponosna na pobjedu koju je odnijela 2011. na natječaju Triumph Inspiration Award. Nagrađenim korzetom Vedrana je predstavljala Hrvatsku na završnom natjecanju u Berlinu, a njena vrlo zahtjevna rekonstrukcija renesansnog modela u futuristički, oduševila je publiku i članove žirija.
Suradnju sa svojim fakultetom Vedrana je nastavila do današnjih dana i to na polju ispitivanja moderne tehnologije tekstilne industrije i inžinjerstva, a kruna te suradnje je objava nekoliko znanstvenih radova.
Ova neumorna dizajnerica u svojoj je bogatoj karijeri pronašla vremena da surađuje i s drugima pa su tako nastale kolekcije za modne marke Arena, Bellissima, Granoff, Mieux que Vrai i Ballis furs.
Najviše ambicija Vedrana ima za znanstveni rad i svoje prvo ‘modno dijete’ – Avenue Foch Paris. Planovi za daljni proboj Focha na Europsko pa čak i svjetsko tržište nisu nerealni i ostvaruju se korak po korak, s mnogo strpljenja i upornosti – baš onako kako Vedrana gradi svoju poduzetničku i dizajnersku karijeru.

Foto: Press/Domagoj Biondić