fbpx

Rekord za povijest: Najstariji finalist Ivo Karlović u finalu Punea

ATP turnir…

Ivo Karlović je s 39 godina i 10 mjeseci ušao u povijest kao najstariji finalist na Touru još od Australca Kena Rosewalla 1977. kojem je to uspjelo u dobi od 42 godine

Ivo KarlovićIvo Karlović na Touru probio se u finale ATP turnira u indijskom Puneu nakon što je u polufinalnom dvoboju nakon tri seta slomio 35-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa rezultatom 2:1 u setovima – 7:6(3), 4:6, 6:3! Tako je ujedno s 39 godina i 10 mjeseci ušao u povijest kao najstariji finalist na Touru još od Australca Kena Rosewalla 1977. kojem je to uspjelo u dobi od 42 godine.
Ivo Karlović je prvi set riješio u svoju korist nakon dva mini-breaka u 13. igri, Darcis se vratio u drugoj dionici gdje je u sedmom gemu prvi put ovog tjedna uspio uzeti servis Divu sa Šalate te je priču odveo do odlučujućeg seta. Tamo je Ivo većinu dvojbi riješio u četvrtom gemu kad je stigao do breaka, a do kraja meča Darcis više nije imao priliku za povratak u dvoboj. Karlović je na putu u završnicu zabio 33 asa uz 65 posto pogođenog prvog servisa. Skočio je na čak 69. mjesto na ATP listi, što je čak za 31 poziciju bolje od njegova renkinga na početku tjedna. U svom prvom finalu nakon Hertogenboscha 2017. (trava) Ivo Karlović će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, šestog tenisača svijeta i prvog nositelja turnira u Indiji.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez