fbpx

Ivan Rakitić: Naše je igrati nogomet i biti pravi na travnjaku!

Deauville…

Ivan Rakitić– Možda su oni i najkompletnija reprezentacija na svijetu, a nije im bilo lako tijekom priprema, no to iskreno nije nikoga previše ni zanimalo. Važnije su im, naravno, utakmice na Europskom prvenstvu, i suvišno je govoriti o njihovim kvalitetama. Teško je svima koji igraju protiv njih, pogotovo protiv čarobnjaka Inieste od kojega sam mnogo naučio i uz kojega sam uživao, no uvijek postoji ideja kako im se suprotstaviti i moramo se držati svog stila. Dokazali smo da se možemo nametnuti, pa neka i oni malo razmišljaju o nama. Nadam se da se Iniesta ispucao i da će se sada malo odmoriti za drugi krug, ali i njemu kao i svim suigračima iz Barcelone želim svu sreću – rekao je naš reprezentativac Ivan Rakitić.
Uoči posljednje utakmice u skupini D, protiv reprezentacije Španjolske, na današnjoj konferenciji za medije Ivan Rakitić podijelio je svoja razmišljanja o nadolazećem ogledu Europskog prvenstva protiv dobrih poznanika.
Ivan Rakitić– Mi moramo razmišljati o sebi, biti pravi, kao što smo dokazali da možemo u prve dvije utakmice. Ja se osjećam odlično, radili smo na sebi i unatoč određenom umoru već je danas sve mnogo lakše. Živimo za ovakve prilike, imamo čast braniti boje hrvatskog dresa i moramo se još jednom iskazati. Jedna smo velika obitelj i idemo pravim putem, premda su nam Česi iz pola šanse zabili dva gola. Nogomet nas je kaznio, no bit ćemo opet dobri, dat ćemo sve od sebe i na kraju imati ono što smo zaslužili – kaže Rakitić.
Zbivanja iz Saint-Etiennea neće pokolebati Vatrene, zaključio je Ivan Rakitić:
– Naše je igrati nogomet i biti pravi na travnjaku. Ovo ostalo ne možemo promijeniti. Znamo kakva je situacija, no moramo se maksimalno spremiti za Španjolsku. Idemo prvo odraditi to treće kolo, a onda ćemo vidjeti što ćemo i kako ćemo. Kao i uvijek, igramo na pobjedu, makar nam je i bod dobar, ali nikada nije pametno previše kalkulirati – zaključio je Ivan Rakitić.
Grupnu fazu Hrvatska zatvara 21. lipnja u Bordeauxu protiv Španjolske, a utakmica počinje u 21,00 sat.

Foto: HNS – Press – Arhiva