fbpx

Ljetna panorama svakoga radnog dana iz drugoga centra

HRT…

Tončica Čeljuska, Ljetna panorama– Zahtjev urednice Četvrtoga programa HTV-a Tončice Čeljuske da i preko ljeta emitiramo naše redovite emisije potaknula me je da ponudim nešto više, odnosno emisiju dužega trajanja i nešto ležernijega ugođaja u kojoj ćemo pokazati zbog čega se isplati doći negdje na ljetovanje, prikazati kako živimo naš turizam. Zamisao se svidjela i kolegama iz ostalih HRT-ovih centara te smo zajedno došli do koncepta, koji nam omogućuje suvremena tehnologija, te čestih javljanja uživo iz naših većih i manjih turističkih središta, razgovora sa zanimljivim ljudima, predstavljanja poznatih i manje poznatih običaja, događaja, ali i mjesta u unutrašnjosti koja također imaju što ponuditi izletnicima i turistima. Nije nam namjera brojiti turiste, nego privući one koji možda još promišljaju o tome kamo bi otišli – ističe voditelj projekta i privremeni rukovoditelj HRT-ova centra u Splitu Dominik Strize.
Ljetna programska shema Hrvatske radiotelevizije (HRT) ove nam godine prvi put donosi Ljetnu panoramu. Svakoga dana do sredine rujna u 17.15 sati jedan HRT-ov regionalni centar na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) emitira 45-minutnu mozaično-informativnu emisiju posvećenu informativnim, turističkim, zabavnim i sportskim sadržajima u Hrvatskoj. Uz mnoštvo javljanja uživo, razgovora sa zanimljivim gostima i glazbe u emisiji će se nastojati afirmirati kvalitetna turistička ponuda i progovarati o ljepotama naših županija.
Ljetna panorama, Dominik Strize– Zamisao za pokretanje emisije poput Ljetne panorame stara je više godina, no ove je godine prvi put i zaživjela. Naime, 15 minuta Županijske panorame, koja se svakodnevno emitira iz šest HRT-ovih centara, daleko je od toga što sve ti centri mogu proizvesti – rekao je ominik Strize.
– Emisija se emitira svakoga radnog dana iz drugoga centra. Ponedjeljkom ju priprema HRT-ov centar Split u suradnji s HRT-ovim centrom u Dubrovniku i dopisništvom u Metkoviću. Prate se zbivanja u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali se po potrebi, ovisno o događaju, u emisiju uključuje i neki drugi HRT-ov centar. Raduje me što je prva Ljetna panorama, emitirana 20. lipnja iz Splita, naišla na pozitivan odjek i među gledateljima, i među kolegama, što nam je pokazatelj da smo učinili dobru stvar – napominje Dominik Strize.
Ljetna panorama emitirat će se na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) do sredine rujna.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press