fbpx

(Naš) dom kroz povijest

Dokumentarna serija (Naš) dom kroz povijest

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 7. prosinca 2021. godine na Drugom programu (HRT- HTV2) u terminu od 14.55 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije (Naš) dom kroz povijest.

dom

Zanimljiva serija kroz povijest predstavlja zabavno putovanje oko svijeta kako biste istražili prošlost, sadašnjost i budućnost onoga što naše kuće čini domovima.

dom

Od špilja naših predaka do luksuznih dvoraca i ekoloških kuća sutrašnjice, povijest čovječanstva duboko je isprepletena s onom gradnje naših domova.

Kuće su se kroz povijest drastično mijenjale u funkciji, opsegu, veličini i dizajnu. Različiti oblici bili su odraz društva koje ih je izgradilo, a stilove su diktirali klima, materijali i tehnologije.

Serija otkriva nevjerojatnu povijest svake prostorije u domu i objašnjava kako su ovi novi prostori definirali život, klasnu pripadnost i kulturu.

U prvoj epizodi pratimo kako je povijest prostora gdje boravimo priča koja se neprestano mijenja, obnavlja i nadograđuje. Kako su se kuće mijenjale, tako se mijenjao i naš život.

Foto: Press HRT