Ulaz besplatan: U petak počinju 26. Dani hrvatskog filma
By redakcija On 14 lip., 2017 At 02:21 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Izložba filmskih plakata Šesnić&Turković i animirani filmovi u Parku Stara Trešnjevka samo su neka od posebnih događanja koja ne smijete propustiti na 26. DHF-u

Dani hrvatskog filmaU petak 16. lipnja 2017. godine dodjelom nagrade Zlatni Oktavijan za životno djelo Pavlu Štalteru i svečanim otvorenjem na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju 26. Dani hrvatskog filma. Tijekom pet dana, do utorka 20. lipnja posjetitelje očekuje bogat natjecateljski program koji uključuje 68 naslova podijeljenih u pet konkurencija te niz vrijednih filmskih ostvarenja u popratnim programima.
Novost ovogodišnjeg izdanja koje se još više približilo ljetu su projekcije na otvorenom. Tako će na Ljetnoj pozornici Tuškanac svakog dana trajanja festivala od 21:30 publika moći u provjeriti što su nam u protekloj godini pripremili domaći redatelji, a prije filmova iz konkurencije svakoga će se dana prikazati po jedan restaurirani klasik iz DHF-ovog programa Retro: Obnovljena baština.
Na otvorenom će se također održavati program u Parku Stara Trešnjevka koji u subotu, 17 lipnja od 21:30 u kvartovsko kino pod vedrim nebom donosi program crtića o Baltazaru, u nedjelju 18. lipnja program klasika Zagrebačke škole crtanog filma i recentnije animirane filmove, a u ponedjeljak, 20. lipnja program glazbenih spotova.
Zanimljiva su i posebna događanja otvorena za javnost. Uz ranije najavljenu izložbu Sjećanje na divu: Jagoda Kaloper (1947-2016) DHF je također pripremio izložbu filmskih plakata zagrebačkog studija Šesnić i Turković koja će se održati u utorak, 20. lipnja s početkom u 19:30 sati u prostorima ADU – Frankopanska 22. Izložba će po prvi puta pokazati presjek njihova desetogodišnjeg rada koji, među ostalim, uključuje plakate za filmove Zvizdan, Uzbuna na Zelenom vrhu, Ne gledaj mi u pijat i Zvir.
Zanimljiv će biti i masterclass na temu namjenskog filma koji će se održati u petak, 16. lipnja od 19 sati u prostorima ADU – Frankopanska 22, a na kojem će o izazovima stvaranja namjenskog filma govoriti producentica Isa Živanović, redatelji Andrej Korovljev i Nevio Marasović te Vanja Blumenšajn, kreativni direktor agencije Señor.
Na 26. Danima hrvatskoga filma 19. lipnja u maloj dvorani kina Tuškanac u 14 sati u okviru događanja Ljetopis, Filmonaut i dokumentarni.net za istim stolom prvi put će zajedno biti predstavljene tri filmske publikacije i sastat će se tri filmske redakcije srodnih, ali različitih misija i pogleda na pisanje o filmu.
Posjetitelji Ljetne pozornice Tuškanac moći će svakoga dana potražiti predah i osvježenje uz čašicu razgovora i ljetnih pića u festivalskoj lounge zoni Pop Up Summer Garden koja upravo s Danima hrvatskog filma započinje sezonu ljetnih festivala.
Ulaz na sve programe je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznica. Za filmske programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac i za posebna događanja nije potrebno preuzeti ulaznicu.

Foto: Press

comment closed