fbpx

Osam najboljih u polufinalu ‘The Voice’!

Show….

Publika i mentori odabrali su polufinaliste natjecanja

VoiceU polufinale showa ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske‘ plasiralo se osmero pjevača, po dvoje iz svakog mentorskog tima. To su Alen Bičević i Jure Brkljača iz Tonyjevog tima. Iz Ivanovog tima natjecanje nastavljaju Marin Jurić Čivro i Iva Gortan. Iz Jacquesovog tima to su Dino Petrić i Nina Kraljić, a iz Indirinog Mateo Resman i Ana Opačak. Sinoć je nastupilo dvanaestero natjecatelja, po troje iz svakog tima. I ovoga puta, za četvero njih je natjecanje završilo. Gledatelji HTV-a i slušatelji Hrvatskog radija, telefonskim su glasovanjem spasili po jednog natjecatelja iz svakog tima. Među preostalih dvoje mentor je odlučio koga vodi u polufinale.
Na samom početku emisije, mentori su zajedno s natjecateljima zapjevali svoje hitove. Jacques je sa svojim timom započeo pjesmom ‘Stotinama godina’. Dočekali su Tonyja i njegove natjecatelje te im prepustili pozornicu. Oni su nastavili pjesmom ‘Blago onom tko te ima’. Ivan i njegov tim pozornicu su preuzeli uz pjesmu ‘Tremolo’. Spektakularan nastup završio je izvedbom pjesme ‘Svijet voli pobjednike’ Indire i njenog tima, a na kraju su im se na pozornici pridružili svi natjecatelji. Nakon sjajnog uvoda u četvrtfinale showa ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’ počeo je natjecateljski dio večeri. Svi su natjecatelji oduševili, ali time i svoje mentore stavili pred teške odluke – koga povesti u polufinale.
Prvi na redu je bio Tonyjev tim
VoiceNatjecanje je otvorio Jure Brkljača. Otpjevao je Gibonnijevu pjesmu ‘Posoljeni zrak i razlivena tinta’. Tony je istaknuo kako ga, kao i ostale iz svoga tima obožava te ga još jednom nazvao svojim romantičnim vojnikom.
Nakon Jure, Sara Barbarić otpjevala je pjesmu ‘You shook me all night long’ grupe AC/DC. Energičnom izvedbom dobro je protresla studio, a Tony je komentirao da pjevanjem obara s nogu i poželio joj da ide sve dalje i dalje.
Posljednji iz Tonyjevog tima bio je Alen Bičević koji je izveo pjesmu ‘Utorak’ Petra Graše. Tony je bio ponosan na njega. Istaknuo je kako Alen brzo usvaja i primjenjuje znanje, te da je showman koji živi u trenutku i za trenutak.
Najviše glasova gledatelja i slušatelja dobio je Alen. Sve dosad je smatrao velikim i značajnim uspjehom. Sretan je i počašćen, ali osjeća i tremu jer želi opravdati prolaz.
Tony je odlučio da u polufinale ide Jure, a Sari je za uspomenu darovao lančić tima. Sara nije razočarana jer nije ni zamišljala da će ovako daleko doći. Jure prolazak smatra velikim uspjehom i priznanjem i to mu je, iako show ne doživljava kao sport, poticaj za još više borbe.
Drugi tim bio je Ivanov
VoicePrva je nastupila Iva Gortan koja je otpjevala pjesmu ‘Gdje Dunav ljubi nebo’ Josipe Lisac. Ivan je kazao da je nastup bio fenomenalan i da je sjajno prenijela emocije te da je bilo čarobno.
Nakon Ive, Marin Jurić Čivro izveo je pjesmu ‘Soldier of Fortune’ grupe Deep Purple. Ivan je komentirao da je Marin večeras pokazao tipičnog sebe, odnosno da je krenuo možda malo nesigurno, ali da je sjajno iznio pjesmu.
Naposljetku, Elena Stella je otpjevala pjesmu ‘Creep’ grupe Radiohead u verziji sastava Vintage Soul Radiohead Cover i Karen Marie. Ivan, očaran izvedbom, Eleni je kazao da joj je nastup bio savršen.
Gledatelji i slušatelji svojim su glasovima spasili Marina. Nije se nadao da će doći ovako daleko, a iako mu prolazak mnogo znači, najbitnije mu je bilo da prenese osjećaje jer je pjevao njemu jako dragu pjesmu.
Ivan se odlučio za Ivu. Kao i Marin, nije ovo očekivala, izvan sebe je i mnogo joj znači. Prolazak joj je još jedna prilika da se okuša u novoj pjesmi i proživi ju. Elena je zahvalila cijelom timu. Sretna je da je postigla ovakav uspjeh i nije razočarana.
Treći tim bio je Jacquesov
VoiceNina Kraljić izvela je pjesmu ‘She Wolf (Falling To Pieces)’ Davida Guette i Sie. Jacques je kazao kako je i ovom izvedbom postigla da se svi naježe. Čestitao joj je na još jednom izvrsnom nastupu te istaknuo da voli njezinu kreativnost i vrckavost.
Ema Gagro otpjevala je pjesmu ‘Uptown funk’ Marka Ronsona i Brune Marsa. Jacques joj se nakon nastupa naklonio i poručio joj da je u rangu svjetskih izvođača te da je, od svih njegovih natjecatelja, najviše napredovala.
Dino Petrić pjevao je pjesmu mentora drugog tima, Tonyja Cetinskog, ‘Kad žena zavoli’. Tony je došao do njega na pozornicu, čestitao i rekao mu da je dao jednu novu dimenziju pjesmi. Jacques je istaknuo da je Dino još na prvoj audiciji pokazao da će biti zvijezda te da je, bez obzira na to što je vrlo mlad, veliki pjevač.
Publika je nakon nastupa uživo najviše glasova dala Dini. Predivan mu je osjećaj što je došao ovako daleko, a prolazak mu znači još jednu priliku da ljudima iznese sebe.
Jacques je odlučio u polufinale povesti Ninu kojoj je prolazak još jedna prilika da izrazi emocije, a što duži ostanak u ovako kvalitetnom showu smatra i boljim iskustvom za ono što će uslijediti nakon. Bila je to odluka koja je Jacquesu slomila srce. Emi je poručio da je zaista sjajna, jedna od najboljih pjevačica u showu. Ema je Jacquesu i cijelom timu zahvalila na svemu što je naučila od njih. Iako bi voljela ići dalje, sretna je zbog svega što je postigla.
Četvrti i posljednji je bio Indirin tim
VoicePrva je nastupila Bruna Oberan koja je izvela pjesmu ‘Daleko’, duet Borisa Novkovića i Kemala Montena. Indira joj je rekla da je pjevala pjesmu punu emocija te da bi i Kemal Monteno bio ponosan na nju.
Mateo Resman izveo je pjesmu ‘Evo, zaklet ću se’ grupe Bijelo dugme. Indira je komentirala da je osjetila da je ostavio srce na pozornici. Kazala je da ju je njegova životna priča podsjetila na vlastite početke te da zna da će biti uspješan.
Posljednja večeras bila je Ana Opačak. Otpjevala je pjesmu ‘Purple Rain’ Princea u verziji Stacy Francis. Indira joj je čestitala i sretna je što je Ana pjevala ovu pjesmu. Pohvalila ju je da je svojim nježnim glasom sjajno prenijela snažnu emociju.
Svojim glasovima gledatelji i slušatelji prolazak u polufinale osigurali su Mateu. Sve dosad mu je bilo ostvarenje svega što je htio, a prolazak je samo još jedna točka više i veliki šok za njega.
Indira se odlučila za Anu koja se nije nadala ovolikom uspjehu jer nije natjecateljski tip i baš zato je zahvalna i ponosna jer je toliko postigla. Kod Indire je presudilo to što u vezi Ane ima jasniju viziju za daljnje natjecanje. Bruna je zahvalila mentorici i timu na svemu te pozvala svoje navijače da podržavaju Indirin tim. Ispadanje ne smatra porazom ni razočaranjem, jer za nju je veliki uspjeh biti u Top 3 svoga tima.
Potraga za najljepšim glasom Hrvatske bliži se svome kraju. Pred nama su još samo dvije emisije showa i neizvjesnost je sve veća.
Osmero polufinalista za tjedan dana će se posljednji put boriti protiv natjecatelja iz svog tima – i to jedan na jedan. Peta i pretposljednja emisija uživo na rasporedu je u subotu, 18. travnja na 1. programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20,00 sati.

Foto: Dario Njavro za HRT