fbpx

Kazalište vas vodi u Bruxelles!

Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Sedma Noć kazališta: Bit(n)i ili ne bit(n)i

Kazalište vas vodi u BruxellesNa današnjoj konferenciji za medije najavljena je sedma ‘Noć kazališta‘ koja se obilježava u subotu, 21. studenog 2015. godine i to dvjema predstavama. U 18,00 sati na sceni 5.K bit će praizvedena predstava ‘Naša Antigona‘ mlade autorice i članice Dramskog studija INK Lucije Brkić u kojoj glume članovi 7. grupe. Predstava je nastala pod mentorstvom dramskog pedagoga i umjetničkog voditelja DS, Aleksandra Bančića i asistentice Ane Rumak.
Nakon toga, u 20,00 sati na velikoj sceni, slijedi predstava Gorana Prodana ‘Rinimo ga naprid‘ u režiji Jasminka Balenovića koja je premijerno izvedena u travnju ove godine u programu Čakavske scene. Predstava Rinimo ga naprid na rasporedu je i u nedjelju 22. te u ponedjeljak 23. studenog 2015. godine u 20,00 sati.
Ovogodišnja Noć kazališta u INK našla je svog pokrovitelja, Ured zastupnika u EU parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, koji će jednoga od posjetitelja odvesti u Bruxelles u posjet EU parlamentu i Uredu istarske županije.
Naime, svaka kupljena ulaznica za predstave do ponedjeljka, kupcu daje šansu da baš on bude taj sretnik. Izvlačenje dobitnika bit će javno, na sceni nakon odigrane predstave u ponedjeljak. Zato, kako kaže autor adaptacije i prijevoda na čakavski dijalekt, Goran Prodan: “Naš biljet ti je srića vela / Rinut ćemo te do Brisela / Biljet kupi dobit ćeš krela / Rinut ćemo te do Brisela”.
Pod ovogodišnjim sloganom Bit(n)i ili ne bit(n)i?, uživajmo u sedmoj NOĆI KAZALIŠTA!

Foto: Press